Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Moskva zažila najväčší uragán za posledných 100 rokov
Zdielať na

VIDEO: Moskva zažila najväčší uragán za posledných 100 rokov

MOSKVA / V pondelok sa prehnal hlavným mestom Ruska uragán, ktorý pripomínal koniec sveta. Najmenej 14 ľudí zomrelo, viac ako 100 ich je zranených. Silný vietor spolu s krupobitím a prívalovými dažďami zhodil asi 30 striech domov a približne tri a pol tisíc stromov. Apokalyptické počasie obmedzilo aj dopravu. Približne 80 percent letov zrušili.

Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskva na základe meteorologických pozorovaní ide o najničivejší uragán za posledných sto rokov. 

Uragán ničil všetko okolo

Na jednu z obetí dokonca spadla autobusová zastávka, ktorú vietor vytrhol zo zeme. Väčšina obetí podľahla zraneniam, ktoré im spôsobili pády stromov. Dvaja ľudia zomreli, keď na nich spadol altánok. Ako starosta mesta Sergej Sobjanina povedal, rodiny obetí obdržia peňažnú kompenzáciu. "Takú katastrofu s toľkými obeťami si nepamätám," povedal Sobjanina. 

https://twitter.com/ARTEM_KLYUSHIN/status/869200992470007808

Bez elektriny pre zlé počasie zostalo v Moskve asi 18 300 ľudí. Dopravu komplikujú spadnuté stromy. Viac ako polovica letov na všetkých letiskách metropoly mala meškanie. Silný vietor a prudký dážď zasiahol i jednu z rezidencií ruského premiéra Dimitrija Medvedeva. Niekoľko borovíc spadlo na trávnik a príjazdovú cestu v sídle šéfa vlády asi 30 kilometrov od Moskvy. 

Podľa meteorológov vietor, dážď a miestami aj krúpy, majú pretrvávať až do utorka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy