Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V ZOO zabil tiger ošetrovateľku
Zdielať na

V ZOO zabil tiger ošetrovateľku

Archívne video

HAMERTON / Tiger v zoologickej záhrade v anglickom Hamertonu zabil ošetrovateľku. Nikomu inému sa nič nestalo. Návštevníci parku s rozlohou približne desiatich hektárov boli pre incident evakuovaní, informoval web denníka The Daily Telegraph.

Nešťastie sa stalo v deň, kedy vďaka pracovnému voľnu v Británii bolo v areáli veľké množstvo ľudí. Ich evakuácia sa ale uskutočnila bez panikyVedenie ZOO ležiace 130 kilometrov severne od metropoly Londýna poprelo predchádzajúce špekulácie, že sa tigrovi podarilo utiecť z výbehu a ohroziť návštevníkov.


Podľa polície tiger prenikol do ohrady, kde práve bola pracovníčka parku. utrpela smrteľné zranenia napriek zásahu kolegov, ktorí sa márne pokúšali šelmu pomocou čerstvého mäsa odlákať, píše The Daily Telegraph.

 Denník píše, že ošetrovateľka Rosa King bola v ZOO žiariace svetielko. Ako hovoria jej priatelia, bola milovníčkou zvierat a svoju prácu brala ako poslanie. "Rosa nebola len ošetrovateľka v ZOO, ona bola Hamerton ZOO," povedal Garry Chisholm, fotograf. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy