Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
V Sekierskej doline hasili požiar celú noc, horela hospodárska budova
Zdielať na

V Sekierskej doline hasili požiar celú noc, horela hospodárska budova

ZVOLEN / V Sekierskej doline pri Zvolene zasahovali takmer celú noc zvolenskí a banskobystrickí hasiči pri požiari hospodárskej budovy. Domáci tam mali traktor aj rôzne náradie, a tak sa škody počítajú na tisícky.

"Bol tam majetok v hodnote 10 tisíc eur," hovorí majiteľ budovy. V čase požiaru bol víkendový dom prázdny, majitelia boli doma vo Zvolene. Plamene si tak všimli až susedia, keď už šľahali zo strechy hospodárskej budovy. Prístup k domu v doline nebol pre hasičskú techniku práve ideálny. Od cisterien naťahali hadice cez zamrznutý potok, čo bola najkratšia vzdialenosť k miestu požiaru.

Po zamrznutej ploche bolo problémom aj chodiť, poriadne sa šmýkalo aj zasahujúcich hasičom či elektrikárom, ktorí prišli odpojiť elektrinu. Miestami sa museli posúvať po štvornožky. V hospodárskej budove zhorel traktor, niekoľko kosačiek, frézy, píly aj uskladnený materiál. Hospodársku budovu pritom prerobili iba pred nedávnom, teraz vyhorela. Hasiči museli ochladzovať aj vedľa stojaci rodinný dom, hrozilo totiž, že sa oheň rozšíri.

"Ochladzovali sme dom vedľa horiaceho objektu, takže sa ho podarilo zachrániť," informuje hasič Miroslav Stehlík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy