Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Požiar rodinného domu v Tisovci. Rodina skončila bez strechy nad hlavou
Zdielať na

Požiar rodinného domu v Tisovci. Rodina skončila bez strechy nad hlavou

TISOVEC / Kúpili si starší rodinný dom, prerábali si ho a chceli sa doň nasťahovať. Plány im ale zmaril rozsiahly požiar. Obyvatelia Tisovca vyslovili podozrenie, že nešlo o náhodu.

Podľa niektorých susedov je požiar dielom podpaľača. Rodinný dom, do ktorého sa mala nasťahovať štvorčlenná rodina, horel podľa nich za posledné tri týždne už trikrát.

"Pred týždňom sa tiež pokúšali. Benzín-nafta podpáliť. Len to dali na podlahu a asi sa to nechytalo horieť. Tri týždne dozadu tak isto. To bolo druhýkrát. A teraz bol čin dokonaný, takže tí ľudia môžu byť šťastní," hovorí suseda Monika Štajerová.

"Dom už bol v tretej fáze horenia. Horela celá strecha a jedna obytná bunka," dodáva veliteľ zásahu Tomáš Rapčan.

Na miesto vyrazili hasiči. "Zasahovali hasičské jednotky z Hnúšte, Rimavskej Soboty a z Revúcej. Boli privolaní aj dobrovoľní hasiči," dodáva veliteľ zásahu.

Dostať sa k horiacemu objektu bolo mimoriadne náročné. Starší dom bol postavený na vysokom kopci nad cestou.

"Vodu sme museli dopravovať asi 80 metrov do kopca úzkou cestou," vyresľuje Rapčan.

Časť domu ľahla popolom

Požiar úplne zničil jednu časť dvojdomu. Plamene zničili priestory, kam sa mali nasťahovať rodičia so svojou dcérou a päťmesačným vnúčatkom. Druhú časť sa hasičom podarilo uchrániť pred ohňom. Zhorela ale strecha.

"To je nešťastie pre nich, že tu ešte nikto nebýval. Dávali si to pomaličky do poriadku," dodáva suseda. "Neviem, kam tí ľudia teraz pôjdu. Zostali bez peňazí, bez strechy nad hlavou," konštatuje.

​Noví majitelia domu boli v čase požiaru mimo Tisovca. Správu o zničenom príbytku niesli ťažko. Pred približne štyrmi rokmi prišli o dom podobným spôsobom. Roky sa pretĺkali. Teraz sa im podarilo nájsť si starší rodinný dom. Viacerí obyvatelia ulice ale údajne nesúhlasili s tým, aby sa nasťahovali.

"Vyhrážali sa im, že tu cigáni bývať nebudú," prezrádza suseda.

Hasiči ale zatiaľ podozrenie o úmyselnom založení požiaru nepotvrdili. Príčiny vzniku stále zisťujú.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy