Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neznámy páchateľ podpálil taxík
Zdielať na
Krimi

Neznámy páchateľ podpálil taxík

MICHALOVCE / Podpaľač v noci výčiňal v Michalovciach. Taxík polial horľavinou a zapálil. Podľa všetkého chcel zničiť aj vedľa zaparkované vozidlo, ktoré patrí tým istým majiteľom. Požiar hasiči zakrátko uhasili, no škody sú vysoké.

Požiar si všimli obyvatelia bytovky a zavolali hasičov. Do ich príchodu bol už taxík zachvátený požiarom. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí predná časť, motorová časť a časť interiéru. Jednotka požiar v krátkom čase lokalizovala a likvidovala," povedal zisťovateľ príčin požiarov Marián Kováč

Neznámy podpaľač chcel zrejme podpáliť aj druhé vozidlo taxislužby, ktoré bolo zaparkované v blízkosti horiaceho auta. Aj to bolo poliate horľavinou, ale zapáliť ho nestihol, zrejme ho niekto vyrušil. "Druhé auto nehorelo, ale bolo blízko zaparkované, takže tým rýchlym zásahom bolo to vozidlo uchránené," povedal veliteľ zásahu hasičov Peter Janočko.

Požiarom sa zaoberajú aj kriminalisti, ktorí na mieste zaistili stopy. Na čelnom skle taxíka sa totiž našla pohodená bandaska pravdepodobne s benzínom. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová. Majiteľom áut bola predbežne vyčíslená škoda na šesť tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy