Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bosý kamionista z Konga si nevšimol zákazovú značku, havaroval pri Krahuliach
Zdielať na

Bosý kamionista z Konga si nevšimol zákazovú značku, havaroval pri Krahuliach

ŽIAR NAD HRONOM / Tridsaťdvaročný šofér z Konga na rumunskom kamióne havaroval na strednom Slovensku. Neďaleko Kremnice sa stratil a dostal sa na cestu, na ktorej také veľké vozidlo nemalo čo robiť. V úzkych serpentínach pri Krahuliach sa mu navyše odpojil náves.

Tridsaťdvaročný kamionista z Konga prepravoval naložený náklad na rumunskom kamióne. Stredné Slovensko bolo zrejme pre muža, ktorý šoféroval naboso, veľkou neznámou. Ocitol sa totiž na úzkej obchádzkovej ceste, na ktorej nemal vôbec byť.

Nerešpektoval značenie

"Táto obchádzka sa nedá prejsť s nákladným autom, treba sa jej vyhnúť," povedal riaditeľ okresného dopravného inšpektorátu v Žiari nad Hronom Július Remenár. Obchádzkou cez Krahule môžu totiž prechádzať iba osobné autá. Na zákaz vjazdu pre nákladné autá upozorňujú dopravné značky už na zjazde z R1. 

Šoféroval bosý

Bosý kamionista sa pre rečovú bariéru navyše nevedel ani dohovoriť s policajtmi. Pôvodne to mal zrejme namierené na horský priechod Kremnické Bane. Ten je však po nedávnych záplavách uzavretý pre veľké poškodenie cesty. Kamióny by tak mali tento úsek obchádzať cez Šturec, keďže na obchádzke cez Krahule neprejdú cez nízky tunel či ostré zákruty, na ktoré doplatil aj vodič z Konga.

Náves sa tak odpojil v prudkej zákrute, museli ho vytiahnuť späť na cestu čo skomplikovalo dopravu na už aj tak mimoriadne komplikovanom úseku. "Vodičovi boli uložené dve pokuty vo výške 550, a to za nerešpektovanie zákazu vjazdu a za dopravnú nehodu, ktorú spôsobil," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy