Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž kráčal v noci po strede cesty, šofér si ho všimol neskoro
Zdielať na

Muž kráčal v noci po strede cesty, šofér si ho všimol neskoro

STOŽOK / Policajti aj záchranári krátko po 21:00 vyrážali na pomoc k zrazenému chodcovi pri obci Stožok (okres Detva). Muž kráčal po strede cesty keď doňho narazilo prichádzajúce auto. Muž podľahol zraneniam na mieste.

Tridsaťročný vodič na Golfe prichádzal smerom od Detvy. V tom čase mal byť podľa polície 35-ročný chodec na vozovke, kráčal vstrede jazdného pruhu. Bol oblečený v tmavom a aj napriek tomu, že bola noc, nemal na sebe žiadne reflexné prvky.

Vodič auta si ho všimol až tesne pred nárazom, no zrážke už zabrániť nedokázal. Telo chodca vyletelo na prednú kapotu a rozbilo čelné sklo. Muž utrpel vážne zranenia. Aj napriek rýchelmu zásahu záchranárovm sa jeho život zachrániť nepodarilo.

"Zranenia, ktoré muž otrpel boli nezlúčiteľné so životom, lekár skonštatoval smrť," povedal Andrej Hirjak z operačného strediska.

Anton z Vígľaša

Zraneniam podľahol na mieste. Alkohol u vodiča osobného auta nezistili, u chodca bude zisťovaný počas súdnej pitvy. Podľa polície je obeťou 35-ročný Anton z Vígľaša.

V tomto prípade začala polícia trestné stíhanie pre usmrtenie. Na objasňovaní nehody pracuje aj znalec z odboru dopravy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy