Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ukrajinský vodič zrazil v Michalovciach chlapca (4)
Zdielať na

Ukrajinský vodič zrazil v Michalovciach chlapca (4)

MICHALOVCE / V Michalovciach pod kolesami auta skončil iba štvorročný chlapec Miro. Vraj chcel prebehnúť z jednej strany cesty na druhú. Prednou časťou vozidla ho zachytil ukrajinský vodič. Dieťa skončilo s vážnymi zraneniami v nemocnici.

Nehoda sa stala v blízkosti osady, kam malo dieťa namierené. Na frekventovanej ceste ho zrazil ukrajinský vodič. Zrážke už nedokázal zabrániť. 

Chlapca, ktorý prebehoval mimo priechodu pre chodcov zbadal šofér až tesne pred autom. Ihneď šliapol na brzdy, no to už bolo neskoro. Silný náraz Mirka podľa svedkov odhodil na niekoľko metrov od auta. Nehýbal sa a ani nekomunikoval. "On chcel akurát prebehnúť a auto jeho obehnúť," opisuje svedok. "Prešiel mu cez hlavu a cez bruchu," hovorí ďalší svedok. 

V kritickom stave ho záchranári previezli do michalovskej nemocnice. Momentálne je hospitalizovaný na oddelení ARO. "Dieťa utrpelo poranenie hlavy a dolných končatín a v kritickom stave bolo transportované do nemocnice v Michalovciach na oddelenie Anesteziológie a intenzívnej medicíny," uviedol hovorca operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Andrej Hirjak. 

Policajti vodičovi dali fúkať, výsledok bol negatívny. Krátko po nehode sa na mieste nešťastia zišla početná skupina osadníkov. Ich emócie krotili viaceré policajné hliadky. K žiadnemu vážnejšiemu incidentu ale napokon nedošlo. Šofér auta bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.  Nehodu už vyšetrujú Michalovskí dopravní policajti. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy