Skoro jasno
18°
Bratislava
Chlapec (12) si sadol za volant, zrazil chlapca (†2)
Zdielať na

Chlapec (12) si sadol za volant, zrazil chlapca (†2)

VSETÍN / V českom Vsetíne sa odohrala obrovská tragédia. Dvojročného chlapca prešiel autom jeho dvanásťročný kamarát. Chlapček aj napriek snahám lekárov na mieste zomrel. Incident vyvolal medzi miestnymi veľké napätie a záchranárov musela chrániť polícia.

"Bol to úžasný chlapec, všetci sme ho milovali," hovorí známy rodiny. Tragédia sa stala v kolónii na okraji Vsetína. Dvanásťročný chlapec si, nevedno kde, obstaral kľúče od otcovho vozu a namieril si to na parkovisko.

Potom ako naštartoval, auto začalo cúvať. Netušil, že za autom stojí dvojročné dieťa. Auto chlapca prešlo, okoloidúci okamžite zavolali záchranku. "Utrpel vážne devastačné poranenia hlavy. Aj napriek pomoci na následky zranení zomrel," uviedol hovorca záchrannej služby zlínskeho kraja Petr Olšan.

Na miesto okamžite prišli vyšetrovatelia, ktorí začali zisťovať príčiny tragédie. Naplno vzplanuli aj emócie, ktoré museli krotiť privolané hliadky. Matka mŕtveho chlapca sa zrútila. "Je na tom psychicky zle, nemôže sa z toho spamätať," hovorí sused.

Všetci v kolónii riešia, ako sa tragédia mohla stať. Väčšina z nich je presvedčená, že sa chlapec s vôbec nechcel s autom pohnúť a že išlo o nešťastnú náhodu. "Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa vsetínskej polície Lenka Javorková.

Dvanásťročný chlapec skončil kvôli vlastnej bezpečnosti na policajnej stanici. Vzhľadom na jeho vek, bude zrejme prípad odložený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy