Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pri zrážke s motocyklom zomrela Valéria (†11)
Zdielať na

Pri zrážke s motocyklom zomrela Valéria (†11)

PARCHOVANY / Obrovské nešťastie sa v sobotu popoludní odohralo v obci Parchovany v okrese Trebišov.Jedenásťročné dievča prišlo o život pri zrážke s motocyklistom.

Motocyklista z Košíc išiel po rovnom úseku smerom od Vranova nad Topľou. Jedenásťročná Valéria kráčala po ceste a zľakla sa hlučnej motorky. Či pritom motorkárovi vbehla pod kolesá, ukáže až policajné vyšetrovanie.

Dievča odhodilo k potoku

Náraz motorkou bol tak silný, že dievča vymrštilo a jej telo dopadlo na plytčinu potoka. "Videla som ako ide motorka a zrazila malé dievča. Volala som sanitku," hovorí svedkyňa nehody.

Rozhorčení obyvatelia osady sa zhromažďovali pri ceste, kde sa nehoda stala. "Brat jej dával prvú pomoc, nemohla sa prebrať," opísal svedok.

Chlapec vytiahol bezvládne telo dievčaťa z vody. Valéria podľahla následkom mnohopočetných zranení. Jej matka porodila jedenásť detí. Jeden syn  sa utopil, druhého zrazilo auto.

Valéria je tretím dieťaťom, ktoré jej zomrelo. Pred rokom prišla aj o manžela. "Alkohol u vodiča nebol zistený. U chodkyne bude vykonaná súdno-lekárska pitva," uviedol hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabó.

Nechal sa odviesť do nemocnice

Tridsaťosemročný Košičan sa pri nehode zranil. So silnou motorkou skončil až niekoľko metrov od miesta  zrážky. "Zastavilo tu auto, sadol do neho a odišiel preč," uviedol svedok nehody.

Motocyklista pri nehode utrpel ťažké zranenia. Nechal sa odviezť do vranovskej nemocnice. "Pacient bol hospitalizovaný pre poranenie hrudníka," uviedol riaditeľ nemocnice vo Vranove nad Topľou Eugen Lešo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy