Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vodička (†29) nezvládla riadenie, pri nehode traja ľudia zomreli
Zdielať na

Vodička (†29) nezvládla riadenie, pri nehode traja ľudia zomreli

TELINCE/VRÁBLE / Tragická dopravná nehoda sa stala v utorok večer na ceste medzi Telincami a Vrábľlami (okr. Nitra). O život pri nej prišli traja ľudia. Vodička (28) nezvládla riadenie a s autom skončila v strome.

Nehoda sa stala na rovnej mokrej ceste. Vodička vletela do stromu. Auto s trojčlennou posádkou sa od stromu ešte odrazilo a dopadlo do poľa s kukuricou.

"Začalo sa prevracať a strechou narazilo do stromu. Sú tam fatálne následky," uviedol súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

Pokus o záchranu

"Videl som hneď, že dvaja ľudia sú úplne bez života. Vodička bola pri vedomí, nekomunikovala a strácala vedomie," uviedol svedok. Ten spolu s ďalším vodičom zavolali pomoc, Kristínu sa z vraku pokúšali vytiahnuť. "Chalan mal v aute sekeru, pomáhal mi páčiť dvere, ale sa nám to nepodarilo," dodáva svedok Martin.

"Strecha bola zatlačená úplne po sedačky, takže ten zásah bol komplikovaný," potvrdil veliteľ zásahu Martin Fröhlich. Na miesto nehody prišiel aj vrtuľník. Desiatky minút bojovali záchranári o ženin život. Aj počas celej cesty do nemocnice ju museli oživovať a preto napokon zvolili prevoz sanitkou. Po prevoze zomrela.

Žena bola tehotná

Kamarátov Kristína viezla domov z okolia Levíc. Dvadsdaťdeväťročný Martin a tridsaťročný Ľuboš boli na mieste mŕtvi. "Rýchlosť tam pravdepodobne nebude extrémna, ale kombinácia techniky jazdy a tým, že vozidlo malo zimné pneumatiky, tak na mokrom povrchu je  to nebezpečná kombinácia," dodal znalec.

Žena, mala auto požičané od šéfky. Kamaráti a známi všetkých troch poznali ako šikovných ľudí. Podľa ich slov Kristína bola tehotná a tešila sa na bábätko. Polícia nehodu stále vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy