Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajt havaroval, zomrel muž (†33) z Maďarska
Zdielať na

Policajt havaroval, zomrel muž (†33) z Maďarska

KAMENNÝ MOST/NÁNA / V utorok popoludní sa medzi Kamenným Mostom a Nánou pri Štúrove (okr. Nové Zámky) stala tragická dopravná nehoda. Po zrážke dvoch áut zomrel vodič jedného z nich. Dvanásťročného chlapca z vozidla vymrštilo na cestu. V jednom z vozidiel sedel za volantom policajt zo Štúrova.

Zoltán za volantom Opla s maďarskou poznávacou značkou, v ktorom sedeli aj jeho otec a 12-ročný syn, chcel odbočiť ku kríkom bazy. Za nimi išli v rovnakom aute ich rodinní príslušníci. Erika a József, spolu prišli zbierať bazu na Slovensko.

Zber bazy

"Zoli chcel náhle zabočiť, tam je baza, a to druhé auto nás prebiehalo a vrazilo do neho," hovorí sesternica mŕtveho vodiča Erika.

"Zastal, dal smerovku, že chce zabočiť a ten policajt prichádzal rýchlo. Tu sú stopy, zabrzdil a prehodil ich na druhú stranu," dodáva švagor vodiča.

Do boku Opla, ktorý chcel prejsť do protismeru, vrazila prichádzajúca policajná Kia. Za jej volantom sedel riaditeľ obvodného oddelenia v Štúrove, ten skončil v priekope so zranenou hlavou a hrudníkom. Druhé auto vymrštilo na opačnú stranu.

Po náraze skončilo v poli a začalo horieť. Okoloidúcim sa našťastie podarilo z neho vytiahnuť aspoň starého otca, ktorého so zraneniami odviezli do nemocnice. "Šľahali plamene, Zoliho som už nevedel vyslobodiť," hovorí švagor József.

Chlapec vyletel z auta

Najmladšieho člen posádky, dvanásťročný syn a vnuk, zrejme vzadu nebol pripútaný, náraz ho vymrštil na cestu. "Už z diaľky sme videli, ako letí chlapec von," opisuje Erika.

Chlapca v stabilizovanom stave previezol vrtuľník do banskobystrickej nemocnice. Miera zavinia dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania ku ktorému bol prizvaný aj súdny znalec. "Policajt bol v službe, ale všetko ostatné je naozaj predmetom znaleckého dokazovanie. Neviem vám poskytnúť bližšie informácie," uviedol riaditeľ krajského policajného zboru v Nitre Miroslav Michalčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy