Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt zrazil chlapca (14). Oko za oko, dožadujú sa osadníci
Zdielať na

Policajt zrazil chlapca (14). Oko za oko, dožadujú sa osadníci

PODSKALKA / Štrnásťročného chlapca z osady Podskalka (okr. Humenné) takmer stála život zrážka s autom. Osadníci sa už teraz boja toho, či polícia nehodu prešetrí tak, ako treba. Auto totiž šoféroval policajný dôstojník z Michaloviec. Reakcie miestnych na seba nenechali dlho čakať. Podľa nich má platiť oko za oko. Chlapec v nemocnici bojuje o život.

"Ako zatrúbil, on sa zľakol a už nevedel kam má ísť. Tak ho prešiel," opisuje zrážku Patrikov kamarát Milan.

Patrik bol spolu s kamarátom v lese po drevo. Po silnom náraze ho odhodilo do trávy. Vodič mu okamžite utekal na pomoc. "Maloletý chlapec chcel prebehnúť z ľavej strany cesty na pravú, pričom vbehol pod prichádzajúce auto," uviedol hovorca prešovských krajských policajtov Daniel Džobaník.

Oko za oko

Keď sa ľudia z osady dozvedeli, že Patrik skončil pod kolesami auta, nič nenechali na náhodu. V skupinkách sa vybrali priamo na miesto nehody. "Dvadsaťpäť rokov by som mu dal. Oko za oko," hovorí rozhorčený obyvateľ osady.

Záchranári chlapca previezli na ARO do humenskej nemocnice a odtiaľ, v umelom spánku, na vyššie pracovisko. "Štrnásťročného pacienta sme prijali včera s vážnym poranením pľúc a mozgu. Po neodkladnej stabilizácii bol preložený do Košíc," uviedol Ľubomír Krivjanský z anesteziologického Oddelenia humenskej nemocnice.

Prevoz skomplikovalo počasie

Situáciu skomplikovalo aj počasie. Ideálne by bolo, keby Patrika do Košíc previezli vrtuľníkom, no pre silný vietor to nebolo možné. Nakoniec ho transportovali sanitkou.

Emócie vyburcovalo aj to, že auto šoféroval policajný dôstojník z obvodného oddelenia v Michalovciach. V čase služobného voľna, na súkromnom aute. Dychová skúška bola negatívna.

"To, či táto dopravná nehoda ovplyvní pôsobenie policajta v policajnom zbore, závisí od výsledku vyšetrovania Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom," uviedla hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mesárová.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Až vyšetrovanie ukáže, aká je miera zavinenia nehody na oboch stranách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy