Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bitka osadníkov s futbalistami v Huncovciach: Polícia stíha sedem ľudí!
Zdielať na

Bitka osadníkov s futbalistami v Huncovciach: Polícia stíha sedem ľudí!

HUNCOVCE / Prešovská polícia obvinila pre hromadnú bitku v obci Huncovce (okr. Kežmarok) sedem ľudí. Ako uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, k šiestim obvineným tak pribudla ďalšia osoba. Polícia ju obvinila z výtržníctva. Dve osoby sú tak obvinené z ublíženia na zdraví a päť z výtržníctva.

Na poriadok dozerá hliadka

V obci Huncovce, kde sa v sobotu 22. marca strhla bitka obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov, momentálne funguje dočasná rómska občianska hliadka.

Ako informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, hliadka tu bude pôsobiť do mája.

"Jej fungovanie sa môže predĺžiť, až kým ju nenahradí projekt Rómskej občianskej hliadky, ktorý má byť financovaný z prostriedkov Európskej únie," poznamenala.

Dočasnú rómsku hliadku tvoria traja ľudia, dvaja Rómovia dohliadajú na poriadok v osade a jeden Neróm má na starosti športové aktivity. Projekt dočasnej hliadky realizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. 

Jeden z futbalistov dostal kameňom do hlavy, pozrite si reportáž:

Hádzali kamene

Hromadná bitka v Huncovciach v okrese Kežmarok sa odohrala v sobotu 22. marca na miestnom futbalovom ihrisku.

Futbalisti, ktorí tu chceli odohrať zápas, požiadali deti z neďalekej rómskej osady, aby opustili ihrisko, no tie odmietli odísť.

Na ihrisko vtrhli dospelí obyvatelia osady, začali biť futbalistov aj funkcionárov, počas bitky hádzali aj kamene. Rómov rozohnali až policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy