Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozzúrení osadníci z Richnavy zbili rozhodcu aj mladých futbalistov
Zdielať na

Rozzúrení osadníci z Richnavy zbili rozhodcu aj mladých futbalistov

RICHNAVA / Desiatky rozzúrených divákov útočili na futbalovom zápase v Richnave. Mladý rozhodca je rád, že útočníci nemali palice, alebo nože. Zo zranení sa musí liečiť 10 dní. Nie je však jediný, koho osadníci zbili. Ušlo sa aj mladým futbalistom z Nálepkova.

Mela pre červenú kartu

Celý incident vyvolala červená karta, ktorú dostal mladý hráč za nešportové správanie na konci zápasu. "Hráč domácich Róm, napadol bieleho hostí. Lakťom ho udrel do brucha. Ja som pribehol a automaticky som mu dal červenú kartu," opisuje situáciu rozhodca zápasu Tomáš Labáš.

To osadníkov extrémne rozzúrilo. Rozhodca už vedel, že je zle, no nestihol ujsť. "Vybehol dav asi 40-ich Rómov a nás napadli. Mňa aj hosťujúcich hráčov. Po päťdesiatich metroch ma skopli na zem a kopali hlava nehlava. Vlastne ja so si len kryl hlavu," dodáva zbitý rozhodca.

Dostali aj mladí futbalisti

Dav však nemlátil len rozhodcu. Pustili sa aj do mladých hráčov z Nálepkova, ktorí majú od 8 do 15 rokov. Tí mladší utrpeli traumu, starší dostali aj nakladačku. Policajti mali čo robiť. Hráči aj rozhodca sa nakoniec skryli v šatniach. Tomáš je rozhodnutý, že už v Richnave nikdy pískať nebude.

"Okolnosti tohto prípadu už prešetruje polícia, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva. Páchateľom za tento skutok hrozí až 3-ročné väzenie," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

"Myslím, že keď zrušia klub v tej Richnave, budem rán a budem pokračovať ďalej," hovorí rozhodca. Podľa funkcionárov z tímu Nálepkova je otázne či mladší hráči budú mať po tomto zážitku ešte niekedy odvahu hrať futbal. Krompašskí policajti útočníkov hneď aj chytili, v pondelok obvinili 5 osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy