Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osadníci kradnú a ohrozujú naše životy, tvrdia napadnutí strážnici
Zdielať na

Osadníci kradnú a ohrozujú naše životy, tvrdia napadnutí strážnici

MICHALOVCE / Strach, zúfalstvo a nepokoj. Takéto pocity mávajú v posledných mesiacoch družstevníci z obce Čičarovce. Na svedomí to majú pravidelné nájazdy osadníkov. Tí nielenže ohrozujú životy samotných zamestnancov, no postupne rozkrádajú aj hospodársky majetok.

Facky sú bežná rutina

Krádeže, vyhrážky a fyzické útoky osadníkov. Zamestnanci družstva sa s tým takmer dennodenne stretávajú. "Aj ja som už od nich dostal facku. Napadli ma piati a čo som mal robiť," pýta sa predseda družstva Čičarovce Mikuláš Brutovský.

Osadníkov zaujíma všetko, čo by mohli speňažiť. Dokonca aj takmer tonová oceľová rúra. Keď ju ale pod nátlakom polície museli vrátiť späť na družstvo, prišla odplata. "Asi z pomsty potom prišli a začali tu rozbíjať okná, strhávali nám svetlomet, rozbili rampu," dodáva Mikuláš Brutovský.

Kradnú mäso z uhynutých zvierat

Zamestnanci ale proti nájazdom vyše dvadsiatich osadníkov nemajú najmenšiu šancu. Neostáva im nič iné, len mať sa neustále na pozore. "Cesta na družstvo vedie popri ich osade a keď zamestnanci prichádzajú alebo odchádzajú z roboty, tak dostanú bitku. Alebo aj niečo horšie," vysvetľuje predseda družstva. Zamestnanci musia ustrážiť vyše 600 kusov hovädzieho dobytka. Osadníci však čakajú len na moment, keď niektorý z nich uhynie.

Cez malý otvor sa dokážu dostať dovnútra areálu a ukradnúť si mäso z už uhynutých zvierat. "Z toho vykrajujú stehná, alebo také mäsitejšie časti. A pravdepodobne to aj spotrebujú," tvrdí Mikuláš Brutovský.

Polícia je prikrátka

Podľa predsedu družstva je už na nich prikrátka aj polícia. Zamestnanci sú už zúfalí a netušia do kedy to bude pokračovať. Pred ich očami im osadníci rozkrádajú majetok. "Polícii to hlásime, zmapujú situáciu a odídu. Musím povedať, že práca polície je neúčinná, neviem kam spejeme v tejto spoločnosti," dodáva Brutovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy