Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda pri Banskej Bystrici. Teréniak nedal prednosť Octavii
Zdielať na

Nehoda pri Banskej Bystrici. Teréniak nedal prednosť Octavii

BANSKÁ BYSTRICA / Pod zrážku dvoch áut neďaleko Badínskeho rybníka v Banskej Bystrici sa zrejme podpísala nepozornosť. Vodič terénneho auta vychádzal z vedľajšej cesty a nedal prednosť autu na hlavnej. Náraz bol taký silný, že džíp odhodilo do priekopy kde sa prevrátil na bok.

V Octavii, ktorá išla po hlavnej ceste, sedela mladá Banskobystričanka. Z vedľajšej cesty vyšiel vodič terénneho auta a zrážke sa už zabrániť nedalo. "Tridsaťpäťročný vodič nedal prednosť Škode Octavia," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Petrovičová.

Ťažký tereniak odhodilo do priekopy kde sa prevrátil. Ako prvý pomáhal manželský pár s deťmi, ktorí sa vracali z chaty. Zraneným pomohli von a zavolali pomoc. Zranenia nie sú vážne.

Nehoda zablokovala obidva jazdné pruhy medzi Sliačom a Banskou Bystricou. Policajti museli cestu uzavrieť kým ošetrili a odviezli zranených do nemocnice a zadokumentovali všetky stopy. 

Nehoda sa stala krátko po zotmení. Vo výhľade na hlavnú cestu tu navyše bráni aj vysoká tráva, čo mohlo  tiež zohrať úlohu. Okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články