Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otec si zamkol v aute dieťa, zachraňovali ho banskobystrickí hasiči
Zdielať na

Otec si zamkol v aute dieťa, zachraňovali ho banskobystrickí hasiči

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici zachraňovali malé dieťa z auta hasiči, ktorých si privolal na pomoc otec. Auto nechtiac pri nakladaní nákupu do kufra zabuchol a zamkol.

Dráma sa odohrala v centre Banskej Bystrice pred obchodom na parkovisku. Muž z Nemecka bol v obchode aj so svojím malým dieťaťom. Položil ho do autosedačky a ukladal nákup do kufra. Nevšimol si, že kľúče nechal ležať na prednom sedadle. Potom čo zabuchol kufor, automaticky sa zaistilo celé vozidlo.

Vonku bolo teplo

Dieťa bolo vo vnútri a zúfalý otec sa k nemu snažil dostať. Išlo o každú minútu, dieťa bolo vnútri samé, navyše bolo vonku teplo. Nemecky hovoriacemu mužovi pomohol náhodný chodec, ktorý privolal hasičov. "Viem po nemecky. Zavolal som pomoc," tvrdí mladík, ktorý malému chlapcovi zrejme zachránil život.

Hasiči na mieste urobili obhliadku a po dohode s mužom zavolali odťahovú službu, ktorej pracovník má náradie na otváranie áut. V prípade, že by dieťa začalo plakať, boli pripravený okamžite rozbiť okno. Pracovník odťahovky bol na mieste za pár minút a auto sa podarilo rýchlo otvoriť.

"Dieťa v uzavretom vozidle na priamom slnku je ohrozované teplotou, ktorá je v aute a rapídne stúpa. Tým, že dieťa má veľmi slabé termoregulačné schopnosti, telo sa okamžite prehrieva. Treba potom ihneď dieťaťu doplniť tekutiny," povedal Tomáš Mydlo zo Záchrannej Asistenčnej služby.

Najčítanejšie správy