Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tri roky nevyšla z izby. Uväznila ju choroba...
Zdielať na

Tri roky nevyšla z izby. Uväznila ju choroba...

Pozrite si ženu, ktorá už celé 3 roky nevyšla zo svojho bytu. Celých šestnásť rokov býva v študentskom internáte, no pretože trpí sklerózou multiplex, nevie sa bez pomoci dostať von. A neuveriteľné je tiež to, že zrejme nikto zo študentov o nej ani nevie.

Z internátnej izby pani Edita nevyšla celé tri roky, jej jediný kontakt so svetom je len pohľad z okna. Žena je odchovankyňa detského domova, na študentskom internáte začínala pred 16-timi rokmi ako pomocná sila  v kuchyni, neskôr sa z nej stala vrátnička.

Po tom, čo jej ale diagnostikovali sklerózu multiplex, poprosila riaditeľku študentského internátu, aby tam mohla bývať i naďalej. Tá jej vyhovela. Šestnásť rokov krátkodobým ubytovaným rozhodne nie je, vyhodiť imobilnú bývalú zamestnankyňu ale pre riaditeľku ľahké nie je.

Posledné možnosti

Situácia sa však v súčasnosti vraj stáva neúnosnou a pani Edite hrozí, že skončí na ulici. Už päť mesiacov nezaplatila nájomné. Za internátnu bunku platí mesačne 288 eur.

Donedávna tam totiž pani edita bývala s kamarátkou. Tá sa ale odsťahovala a Edita na nájom sama nemá. Jej poslednou možnosťou je požiadať o finančný príspevok či o udelenie špecializovaného umiestnenia.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy