Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kandráča na ombudsmanskom fleku chce nahradiť Dubovcová
Zdielať na

Kandráča na ombudsmanskom fleku chce nahradiť Dubovcová

Viete si spomenúť na meno verejného ochrancu práv? Ak nie, nie je to vaša chyba. Mala by to byť totiž osobnosť, ktorá je neprehliadnuteľná. Ako napríklad Otakar Motejl v Česku. Nás teraz čaká voľba nového ombudsmana a TV JOJ sa podarilo zistiť meno kandidáta.

V tomto prípade však ide presnejšie o kandidátku. Nominantkou SDKÚ by mala byť poslankyňa Jana Dubovcová. Známa právnička sedí v parlamente iba rok. Dovtedy bola sudkyňou, ktorá ako jedna z mála nabrala odvahu a nahlas hovorila o tom, že justícia na obraz Štefana Harabina jej nie je po vôli.

Sama poslankyňa priznáva, že sa jej informácia o jej možnom zvolení za ombudsmanku a vystriedaní Pavla Kandráča už do uší dostala. A na takomto mieste by sa cítila dobre. "Verejnou ochrankyňou ľudských práv som chcela byť už keď sa tá funkcia zriaďovala prvý raz," povedala nám J. Dubovcová.

Poslanci budú verejného ochrancu ľudských práv voliť v parlamente už v januári. A Jane Dubovcovej zostáva len dúfať, že to s ňou nedopadne ako s kandidatúrou na generálneho prokurátora či šéfa Najvyššieho bezpečnestného úradu.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy