Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škaredý zlý Arpi Soltész: Vrtieť Figeľom
Zdielať na

Škaredý zlý Arpi Soltész: Vrtieť Figeľom

Zdroj: Ján Figeľ kráča na pohreb Ernesta Valka

Mládežnícka organizácia kresťanských demokratov vydumala skvelý nápad: Založí tajnú skupinu, ktorá bude na internete tajne ovplyvňovať obraz svojej strany a jej lídrov. Akurát sa to nepodarilo utajiť.

Rozsiahle pasáže z ich tajnej mailovej komunikácie zverejnil už portál topky.sk, ale disponuje ňou prakticky každá redakcia. Konšpirácia mladých nadšencov je čarovná. Stojí za to dať si ju v nekrátenej verzii.

Hľa, rodí sa nápad:

Napadlo ma, keby sa dala dokopy partia ludi, ktory by mali dost casu, ktory travia na internete a si rozdelili nejako denniky, zapajali by sa do internetovych diskusii, v sucastnosti tam do nas kopu zo vsetkych stran a malokto sa nas tam zastane a napise pravdu.

Toto sa vyliahlo z hlavy mladého naivného človeka, ktorému nie je jasné dokonca ani to, že posledné, strana potrebuje, je aby o nej písali pravdu. Už má beztak dosť príšerný imidž a hromadu problémov.
S malými korekciami sa do diskusie zapája očividne o čosi skúsenejší mládežník:

Nápad je to dobrý, fungujúci. Niektoré firmy dokonca platia zamestnancov, aby toto robili. Dôvod je ten, že ľudia viac dôverujú osobnému svedectvu a odporučeniu ako reklame. Ak máte čas, tak budeme radi, keď pomôžete.
Denne sa stretávam s komunikačným oddelením u nás na doprave a tí ľudia skutočne makajú a majú aj hmatateľné výsledky, pracujú s novinármi, operujú s dosiahnuteľnosťou ľudí jednotlivými médiami, chystajú tlačovky, získavajú informácie o chystaných kauzách proti nám, robia prevenčné komunikačné správy, chystajú ministrovi príhovory a množstvo ďalších nielen ad-hoc, ale aj koncepčných a strategických aktivít. Žiaľ viac ľudí v súčasnosti maká proti nám ako za nás, tak sa aj dobré správy často strácajú...

Konšpiračný spôsob myslenia „expertov“ od kresťanských demokratov je sám o sebe nádherným vhľadom do nie práve zdravého mozgu nakazeného politikou. Že „u nás na doprave“,  takže experti sú priamo od predsedu KDH a ministra dopravy Janka Figeľa.

Ján Figeľ kráča na pohreb Ernesta Valka

 

Ak toto je výsledným produktom izraelského komunikačného školenia, za ktoré Figeľ ako minister dopravy zaplatil 30 tisíc našich eur,  tak ho tí Izraelčania nekresťansky obabrali.

Figeľa ani v minulosti nikto nepovažoval za politického génia, ba ani za zvlášť užitočného človeka. Vždy mal taký trochu slizký imidž, ale budil dojem, že aj keď nikomu a ničomu nepomôže, aspoň ani neublíži. Mali ho za slabého, ale slušného človeka. Až kým sa nestal ministrom dopravy.

Teraz je to ten slizký svätuškár s bytom od Ďurkovského, čo nakupoval dvojnásobne predražené škodovky, ktoré nikto nepotreboval.

Možno by sa jeho odborníci z ministerstva mali ešte dôslednejšie vyhýbať pravde, lebo tá ich šéfovi fakt nerobí dobre. Ideálne by bolo utajiť Figeľa aj s celým ministerstvom a do konca volebného obdobia sa tváriť, že neexistujú. Lebo každý ďalší pokus o „vrtenie Figeľom“ vedie len k väčšej mediálnej pohrome.

Komunikačná centrála centrála KDH, „crème de la crème“ straníckych mediálnych konšpirátorov, ale navrhuje kreatívnejší postup:

Ahojte KDMSaci,tu je konkretny navrh. Jeden z nastrojov ako pomoct hajit nase pozicie, o ktorych pisal Milos, je tajna skupina krestanski demokrati, ktoru zriadilo komunikacne oddelenie KDH na Facebooku. Je to model, ktory som videl fungovat v srbskej strane G-17. Princip je jednoduchy. Do skupiny ludia z komunikacneho oddelenia KDH (verim, ze neskor aj z komunikacnych ostatnych rezortov) vkladaju pozitivne spravy a linky, ktore treba zdielat na individualnych profiloch tak siroko, ako sa len da. Tiez tam vkladaju linky na clanky, pripadne blogy, ktore spinia alebo akokolvek inak nahlodavaju imidz KDH a jeho predstavitelov. Komunikacne k tomu pripoji odporucanie vhodnej reakcie. Ci uz v diskusii pod clankom alebo inak. Obsah sa zobrazuje
iba exkluzivne vybranemu poctu uzivatelov skupiny. Ti s nim mozu pracovat slobodne, vzdy podla toho kedy sa dostanu k internetu. Dolezita je koordinacia a multiplikacny efekt viacerych individualnych reakcii. Inymi slovami, v jednote je sila.

Alebo ešte inými slovami - mladí kresťanskí demokrati by vo verejných diskusiách, vo verejnom priestore, rozhodne nemali šíriť vlastné názory a myšlienky. Šírenie straníckej propagandy bude vhodnejšie a najmä bezpečnejšie, ako pravda.

Ani tí najčestnejší z členov by predsa nechceli, aby ich lídri jedného dňa skončili v base.

Najčítanejšie správy