Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Peniaze za PKO pôjdu na charitu
Zdielať na

Peniaze za PKO pôjdu na charitu

Zdroj: noviny.sk

Nekonečný príbeh. Aj tak by sa dalo nazvať dianie okolo bratislavského Parku kultúry a oddychu. Mesto spochybňuje to, čo už bolo raz dohodnuté. A teraz bude platiť investorovi z našich daní nájomné.

Primátor Milan Ftáčnik tvrdí, že mesto sa chce dohodnúť na podmienkach užívania súkromných pozemkov pod PKO. Investor však aj naďalej považuje správanie sa Bratislavy za porušenie zmlúv. Tie v minulosti podpísal exprimátor Andrej Ďurkovský.

Napriek tomu dočasne odovzdá budovy Parku kultúry a oddychu mestu. Pôjde o takzvanú technickú správu objektu. Za pozemky si bude investor účtovať mesačne 4 eurá. A to za meter štvorcový.

Zisk však pôjde aj na charitu. Potvrdila to hovorkyňa projektu Marta Bujňáková. "Na základe vlastných expertíz spoločnosť vymedzí na svojich pozemkoch vhodný  priestor na vytvorenie prístupovej cesty k budove Parku kultúry a oddychu," dodala.

Samospráva plánuje v druhej polovici marca verejnú diskusiu. Hovoriť sa má aj o novej podobe PKO.

"Investor opakovane deklaruje svoj záujem zachovať v danej lokalite aj kultúrnospoločenskú sálu, ktorá od roku 2005 je súčasťou projektového zámeru investora v lokalite Bratislavského nábrežia,"
tvrdí Bujňáková.

PKO - Riverside city

noviny.sk

PKO - Riverside city

noviny.sk

PKO - Riverside city

noviny.sk

PKO - Riverside city

noviny.sk

PKO - Riverside city

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy