Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podnikateľ Zoroslav Kollár ide na slobodu, sudca mu zrušil väzbu
Zdielať na

Podnikateľ Zoroslav Kollár ide na slobodu, sudca mu zrušil väzbu

BRATISLAVA / Podľa informácií televízie JOJ, podnikateľa Zoroslava Kollára prepustili z väzby. Zadržaný bol v rámci akcie Víchrica.

Trestne stíhaného Zoroslava Kollára prepustil sudca pre prípravné konanie z väzby. Kollára pustil na slobodu sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Buvala. Prokurátor má tri dni na podanie sťažnosti. Ak ju podá, rozhodovať bude Najvyšší súd Slovenskej republiky. 

Koncom novembra do Kollárovho advokátskeho tímu vstúpil aj bývalý minister vnútra v Českej republike. Medzi jeho klientov patril aj Radovan Krejčíř, ktorý si momentálne odpykáva trest v Juhoafrickej republike. "Mňa upútalo na tom to, že ten prípad je sám o sebe veľmi zaujímavý," povedal v rozhovore pre TV JOJ Tomáš Sokol.

​"Špecializovaný trestný súd v Pezinku vyhovel žiadosti nášho klienta o prepustenie z väzby na slobodu. Vzhľadom na doterajšiu, podľa názoru obhajoby, nezákonnú väzbu nášho klienta, považujeme toto rozhodnutie za spravodlivé a rešpektujúce nielen ustanovenia všeobecne záväzných právnych predpisov s právnou silou zákona (v danom prípade predovšetkým Trestného poriadku), ale taktiež aj ustanovenia príslušných medzinárodných zmlúv, ktoré sú súčasťou právneho poriadku Slovenskej republiky a majú pred zákonom prednosť, ak poskytujú väčší štandard ochrany základných práv a slobôd. Vnímame ho ako zastavenie pokračovania intenzívneho a nezákonného zásahu do základných práv nášho klienta," vyjadril sa obhajca Zoroslava Kollára, Martin Berec. 

Zoroslava Kollára zobrali do väzby koncom októbra v rámci akcie Víchrica

Súvisiace články

Najčítanejšie správy