Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chytili lupiča, čo prepadával osamelých dôchodcov
Zdielať na

Chytili lupiča, čo prepadával osamelých dôchodcov

36 / ročný muž, ktorý zmenil niektorým prepadnutým ženám úplne ich životy, bol už predtým trestaný za rôzne lúpeže. <b>VIDEO: Výpoveď prepadnutých žien</b>

Policajti v Nových Zámkoch posadili za mreže lupiča, ktorý vo februári šarapatil v Palárikove. 36-ročný Pavel sa však okrem krádeží a vlámačiek špecializoval na nočné prepady osamelo žijúcich dôchodcov. Doteraz má na svedomí 28 trestných skutkov, hrozí však, že k nim pribudnú ďalšie.

Ak sa Pavlovi B. preukáže vina, hrozí mu od 25 rokov až doživotie. Doteraz bol už totiž trestaný za obdobné lúpeže. Ako vyšlo najavo, ide o recidivistu, ktorý má za sebou nielen desiatky trestných skutkov, ale vo februári niekoľko dní lúpil v 4 domácnostiach v Palárikove.

Vyšetrovatelia začínali pátranie bez popisu páchateľa. Preverili desiatky podozrivých, pričom neustále pokračovali prepady osamelo žijúcich žien v Zemnom, Šali, Močenku. Jedinou stopou bola vzorka DNA z miesta činu. Napokon však muža, ktorý úplne zmenil životy niektorých prepadnutých žien, našli cez "tip" jedného z vyšetrovateľov.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Najčítanejšie správy