Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavskí colníci zadržali kamión s nelegálnym odpadom
Zdielať na

Bratislavskí colníci zadržali kamión s nelegálnym odpadom

Bratislavským colníkom a cudzineckej polícii sa podarilo zadržať rumunský kamión, ktorý viezol až 17násť ton nelegálneho odpadu. <b>VIDEO: Zachytený kamión</b>

Možno si pamätáte na zadržané kamióny s nelegálnym odpadom, ktorý sa rakúski vodiči pokúsili vyviezť k nám na Slovensko. Bratislavským colníkom a cudzineckej polícii sa podarilo zadržať ďalší, tentokrát rumunský kamión, ktorý viezol až 17násť ton nelegálneho odpadu.

Oficiálne smeroval z Rumunska do Nemecka, ale nie je vylúčené, že mohol skončiť aj u nás. Rumunského kamionistu zadržali bratislavskí colníci na maďarsko-slovenskom hraničnom priechode v Čunove.

Podozrivú zásielku odhalili colníci pri bežnej, rutinnej kontrole. Aj keď vodič predložil doklady od tovaru, už na prvý pohľad bolo vidieť, že nie sú v poriadku.

Po otvorení kamiónu colníci zistili prítomnosť plastového odpadu bez potrebných prepravných povolení, "ako nás informoval Tomáš Prochocký, hovorca colného úradu v Bratislave.

Zápach z odpadu bol miestami až neznesiteľný. Zlisovaný bol v až 80tich veľkých balíkoch prevažne zo západnej Európy, Švajčiarska, Maďarska, či Českej republiky.

Rumunský vodič po celý čas tvrdil, že nevie, čo preváža. Podľa našich informácií mal dokonca aj neplatný pas.

Nie je vylúčené, že 17 ton zapáchajúceho odpadu mohlo skončiť na niektorej z čiernych skládok u nás, na Slovensku.

Kamión s odpadom vrátia policajti naspäť do Maďarska. Vodič bude stíhaný na slobode a hrozí mu až dvojročné väzenie.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Najčítanejšie správy