Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pri výbuchu kotolne v Orlove sa zranili dvaja ľudia
Zdielať na

Pri výbuchu kotolne v Orlove sa zranili dvaja ľudia

Pri výbuchu plynovej kotolne vo firme Eurokov vo východoslovenskej obci Orlov sa dnes ráno ťažko a ľahko zranili dvaja ľudia. Jedného museli hasiči vyslobodiť spod sutín, ďalšieho explózia vyhodila z budovy. <b>VIDEO: Zábery na zničenú kotolňu</b>

Pri výbuchu plynovej kotolne vo firme Eurokov vo východoslovenskej obci Orlov sa dnes ráno ťažko a ľahko zranili dvaja ľudia. Jedného museli hasiči vyslobodiť spod sutín, ďalšieho explózia vyhodila z budovy.

"Po výbuchu kotolne hrozilo, že oheň sa bude rýchlo šíriť," uviedol Pavol Bohinský z Hasičského a záchranného zboru v Starej Ľubovni. Explózia úplne zdemolovala budovu kotolne a narušila statiku celej budovy lakovne, dodal Bohinský. Následný požiar neskôr zahasili.

Obidvoch zranených previezli do nemocnice v Starej Ľubovni. Muž, ktorý skončil s ťažkými zraneniami, je v súčasnosti podľa primára oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Jaroslava Fedorka mimo ohrozenia života. Rozsah jeho zranení nespresnil. Príčiny výbuchu zatiaľ nie sú známe. V prípade začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia, povedal policajný hovorca Daniel Džobanik.

V marci pri obci Slanec na východnom Slovensku vybuchlo plynové potrubie. Pri explózii sa nikto nezranil, niekoľko dní však boli okolité obce bez dodávok plynu. V novembri minulého roku sa pri výbuchu plynu zranila 78-ročná žena. Plyn explodoval v jej rodinnom dome v Ilave.

Tragickejšie následky mal výbuch plynu vlani vo februári v rodinnom dome v Krompachoch, pri ktorom zahynula ženu a dcéra. Podľa výsledkov vyšetrovania výbuch spôsobilo poškodené plynové potrubie.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy