Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Motoristi môžu po týždni opäť využívať bratislavský tunel Sitina
Zdielať na

Motoristi môžu po týždni opäť využívať bratislavský tunel Sitina

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Vodiči, ktorí prichádzajú do centra Bratislavy po diaľnici D2, môžu od polnoci opäť využívať tunel Sitina.

Vodiči, ktorí prichádzajú do centra Bratislavy po diaľnici D2, môžu od polnoci opäť využívať tunel Sitina. Štátny prevádzkovateľ diaľnic a ďalších vybraných ciest uzatvoril tunel 4. apríla, doprava na jednom z príjazdov do hlavného mesta bola presmerovaná na frekventovanú križovatku Patrónka.

"Tunel Sitina je od polnoci otvorený," povedal hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík. NDS pôvodne plánovala ukončiť odstávku tunela v nedeľu. Odstraňovala v ňom poruchy, ktoré nebolo možné pri jeho spustení predvídať. Tunelom môžu motoristi prechádzať od polovice minulého roka.

Podľa Jánošíka prejde Sitinou denne asi 40.000 až 45.000 vozidiel. Asi 1,4-kilometrový tunel vypĺňa diaľničný úsek od Brna smerom do Budapešti alebo Žiliny a uľahčuje tranzit napríklad z Česka do Maďarska, Rakúska alebo na sever krajiny. Stavba odľahčila dopravu na jednej z najvyťaženejších bratislavských križovatiek Patrónka, kde sa počas aprílovej odstávky tvorili kolóny vozidiel.

NDS si na jar naplánovala v Bratislave a okolí viacero rekonštrukcií ciest. Dopravu v smere na sever z hlavného mesta skomplikovali práce na diaľnici D1. Plánovaná rekonštrukcia Prístavného mosta, ktorá sa pôvodne mala začať v nedeľu, bola odložená na neskorší termín.

Zdielať na

Najčítanejšie správy