Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podľa Trnku je týranie zvierat sadizmus
Zdielať na

Podľa Trnku je týranie zvierat sadizmus

"Zákony ohľadom týchto trestných činov sú dostatočné i tresty. Treba ich len uplatňovať," povedal k pribúdajúcim prípadom týrania zvierat generálny prokurátor Dobroslav Trnka. <b>VIDEÁ: prípady týrania psov na videu z internetu</b>

Video, v ktorom traja chlapci za živa upálili psíka a ktoré sa objavilo na internete, vyvolalo obrovské pobúrenie. Smrť za smrť! Doživotie v base! - a podobnými odkazmi zaplavili webstránky a odkazovače.

Takéto sadistické činy podľa nich boli doteraz trestané veľmi mierne. Mnohí sa ozvali aj na odkazovač TV JOJ so slovami, aby sa video odvysielalo v pôvodnej podobe.

Diváci zaplavili rozhorčenými odkazmi aj redakciu TV Nova, ktorá taktiež o upálenom psíkovi odvysielala reportáž a rovnako aj stránku organizácie Miláčikovia.sk.

"Zákony ohľadom týchto trestných činov sú dostatočné i tresty. Treba ich len uplatňovať," povedal k pribúdajúcim prípadom týrania psov generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

Angažoval sa v súdnom pojednávaní s Mirom z Rabče, ktorý dobil psa železnou tyčou. Pobúrilo ho, že dostal iba trojmesačný trest s podmienkou.
"Je to veľký sadizmus. Žiadne dohody o vine a treste," povedal. Rovnako s dohodou o vine a treste nesúhlasila aj sudkyňa.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.


Zdielať na

Najčítanejšie správy