Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Stavbári búrajú budovy, Mondi začalo stavať centrum
Zdielať na

Stavbári búrajú budovy, Mondi začalo stavať centrum

Zdroj: Davie Green/ilustračné

Administratívna budova na Tatranskej ceste bude stáť približne sedem miliónov eur.

Stavbári v Ružomberku začali v blízkosti hlavnej cestnej križovatky z Ružomberka do Banskej Bystrice búrať staré nevyužívané budovy.

Na ich mieste vyrastie nové administratívne centrum spoločnosti Mondi SCP, a.s. za približne sedem miliónov eur. Pre agentúru SITA to potvrdil manažér pre komunikáciu spoločnosti Ľubomír Čech. S výstavbou budovy pre 180 zamestnancov plánovalo Mondi začať už vlani, zmenou špecifikácie stavby však došlo k posunu termínu.

Budova bude mať päť nadzemných podlaží, prvé výkopy plánujú v prvej polovici tohto roka. Dokončiť ju majú v polovici budúceho roka, kedy sa do nej presunie administratívna časť Mondi SCP, podotkol Čech. Spolu s búracími prácami v súčasnosti prebiehajú zmeny aj vo vypracovaní projektovej dokumentácie a vizualizácie novej budovy.

Podľa informácií Mondi SCP sa bude v centre nachádzať 87 kancelárií a 11 zasadacích miestností vrátane školiacich miestností. V okolí budovy má Mondi SCP vybudovať parkovisko s kapacitou 250 miest.

Súčasná budova Mondi SCP má už okolo 25 rokov a nevyhovuje požiadavkám, ktoré na modernú budovu kladie doba. Jej prestavba by podľa Čecha znamenala vyššie investície, než výstavba novej budovy.

Ďalším dôvodom výstavby je zlepšenie pracovných podmienok pre zamestnancov a vybudovanie nového sídla spoločnosti. Tá chce po výstavbe novej budovy využiť aj prázdnu budovu, ktorá zostane po presťahovaní administratívy spoločnosti Mondi Ružomberok. "Zámerom je založiť v nej múzeum výroby papiera v Ružomberku," dodal Čech.

Mondi je globálna skupina zameraná na výrobu papiera a obalových materiálov. Založili ju v roku 1967 v Južnej Afrike. Hlavné prevádzky a akcie spoločnosti sa nachádzajú v Západnej Európe, rozvíjajúcich sa trhoch Európy a v Južnej Afrike.

Mondi sa predovšetkým zaoberá výrobou baliaceho papiera, konvertovaných baliacich materiálov (vrátane vlnitého baliaceho papiera, vreciek a papiera na rôzne použitie) a kancelárskeho papiera. Výrobné prevádzky má Mondi v 113 podnikoch a 35 krajinách. Celkovo má približne 33-tisíc zamestnancov.

Mondi SCP so svojím sídlom v Ružomberku je najväčším slovenským výrobcom kancelárskych a ofsetových papierov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy