Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Cez víkend nezabudnime na dáždniky!
Zdielať na

Cez víkend nezabudnime na dáždniky!

Aj tento víkend sa počasie pokazí, spoločnosť nám tak budú robiť dáždniky. <b>VIDEO: Rozhovor s Janou Čerbovou z SHMÚ</b>

Aj cez tento víkend sa počasie pokazí, spoločnosť nám tak budú robiť opäť dáždniky.

V piatok bude ešte polojasno, už v popoludní však začne pribúdať oblačnosť. Víkendujúcich azda poteší aspoň to, že na začiatku víkendu by sa ešte žiadne väčšie zrážky nemali vyskytnúť a celý deň bude pofukovať veľmi príjemný, osviežujúci vietor. Teplota by mala vystúpiť na 8 až 13 stupňov.

V sobotu sa už počasie pokazí a už od rána budeme musieť siahnuť po dáždnikoch. "Očakávame veľkú oblačnosť, zamračené a dážď. Teplota bude 4 až 8 stupňov," hovorí Jana Čerbová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Nepríjemné počasie však bude pokračovať aj v závere víkendu.

V nedeľu bude po celý deň polooblačno až oblačno, nepotešia sa najmä východniari, ktorých čaká veľa oblačnosti a silný dážď. Na ostatnom území Slovenska budú zrážky ubúdať, iba sem-tam sa vyskytnú slabé prehánky.

Na horách v piatok síce ešte zasvieti slnko, v ďalších dňoch však už musíme počítať s premenlivým, prevažne oblačným počasím. Hranica sneženia bude 1 300 metrov. Teplota sa v tejto výške bude pohybovať približne medzi nulou až -2 stupňami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy