Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na Ministerstve obrany zneužívali ministrove auto
Zdielať na

Na Ministerstve obrany zneužívali ministrove auto

V kauze vojenských policajtov, ktorí kradli benzín zo služobných vozidiel a ktorých v októbri minulého roka zadržali priamo na ministerstve obrany, figuruje šesť obvinených. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Doslova pod lupou sa ocitli autá vojenských  policajtov potom, čo sa zistilo, že niektorí z nich sa obohacovali aj na služobnej audine ministra obrany Jaroslava Bašku. To, o čo sa predčasom iba hovorilo, potvrdil dnes TV JOJ.

"Aj na aute bývalého štátneho tajomníka, terajšieho ministra dochádzalo k pretáčaniu kilometrov," povedal k tomuto prípadu vojenský prokurátor Alexander Péter.

To, čo ešte doobeda nevedel potvrdiť so stopercentnou istotou, nakoniec verifikoval aj nový minister obrany. Na Baškovom aute sa obohacovali aj jeho dvaja vodiči. Podľa prokurátora to bolo bez jeho vedomia.

Baška vydal opatrenie, aby monitorovali autá aj vojenských policajtov. V kauze vojenských policajtov, ktorí kradli benzín zo služobných vozidiel a ktorých v októbri minulého roka zadržali priamo na ministerstve obrany, figuruje šesť obvinených.

Jedným z podozrivých bol dokonca šéf inšpekcie, ktorého to stálo miesto. Vyšetrovanie pokračuje prešetrovaním listinných dôkazov.

Zainteresovaní tvrdia, že podobné veci sa v duchu hesla z cudzieho krv netečie sa môžu na rozdiel od pravidelných kontrol v súkromných firmách diať aj v iných oblastiach štátneho sektoru.

Faktom však je, že prípad s miliónovou škodou vyšetrujú už takmer pol roka.
Hoci páchateľom hrozí desaťročné väzenie, na jeho ukončenie si budeme musieť podľa prokurátora ešte počkať.

Zdielať na

Najčítanejšie správy