Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri domovej prehliadke našli heroín
Zdielať na

Pri domovej prehliadke našli heroín

Zdroj: SITA/KR PZ TT/ilustračné

Pri prehliadke bytu v Petržalke našli policajti osemdesiatpäť skladačiek s heroínom a vrecúško s heroínom.

Osemdesiatpäť skladačiek s heroínom a vrecúško s heroínom zodpovedajúcim 30 až 59 jednorazovým dávkam objavili policajti pri prehliadke bytu na Čapajevovej ulici v Bratislave-Petržalke.

Ako informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Dáša Kollárová, pri akcii zadržali aj troch mužov. 

54-ročný Ján a 44-ročný Karol z Bratislavy, obaja v minulosti už trestaní pre rôznu trestnú činnosť, spolu s 22-ročným Michalom z Komárňanského okresu už čelia obvineniam z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Trojlístok môže stráviť za mrežami až desať rokov, stíhaní sú vo väzbe.

Policajti v Bratislavskom kraji zaevidovali v januári 95 prípadov prechovávania drog pre vlastnú potrebu, za celý minulý rok to bolo 1 055 prípadov. Takmer denne nájdu policajti pri kontrolách áut a osôb papierové skladačky, zatavené injekčné striekačky, či igelitové vrecúška so sušenou rastlinou.

Ako uviedla Kollárová, pravdepodobne drogy našli pezinskí policajti pri utorkovej kontrole auta medzi Sencom a Viničným. Päťdesiatštyriročný vodič z Pezinka im dobrovoľne odovzdal šesť alobalových balíčkov s hnedou látkou, či v balíčkoch boli drogy potvrdia výsledky expertízy.

V rukách policajtov dnes po polnoci skončili aj dvaja Bratislavčania (50 a 21 r.). Dvojicu vo VW Golf policajti zastavili na Hydinárskej ulici v Podunajských Biskupiciach, pri kontrole im odovzdali osem papierových skladačiek. Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti skončil v utorok na policajnom oddelení aj 16-ročný Róbert a 20-ročný Vladimír z Bratislavy.

Mladšieho z nich policajti kontrolovali na Svíbovej ulici v Devíne, staršieho na Lysákovej ulici v Dúbravke. Obaja policajtom pri kontrole dali po jednom vrecku so sušenou rastlinou. Zaistený materiál putoval na expertízu. Vo všetkých prípadoch začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci pre drogovú trestnú činnosť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy