Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obvinili jedného z "kyselinárov" z ďalších dvoch vrážd
Zdielať na

Obvinili jedného z "kyselinárov" z ďalších dvoch vrážd

Žilinčan, ktorý si odpykáva doživotie za účasť na takzvaných kyselinárskych vraždách "bielych koní", je podľa polície zodpovedný i za smrť ďalších dvoch mužov. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Žilinčan, ktorý si odpykáva doživotie za účasť na takzvaných kyselinárskych vraždách "bielych koní", je podľa polície zodpovedný i za smrť ďalších dvoch mužov.

Obete, ktoré tiež využíval ako takzvané biele kone vo svojich podvodných obchodoch, zabil pred deviatimi rokmi v období pred kyselinárskymi vraždami.

Novinárom to dnes povedal šéf krajskej polície v Žiline František Posluch. Telá dvojice obetí vykopali policajti v januári v Divinke neďaleko Žiliny.     

"Ide o dvoch mužov, ktorí mali v čase vraždy 24 a 28 rokov. Jeden mal prestrelenú hlavu na dvoch miestach spredu a zozadu. Druhý mal v temennej časti hlavy veľkú dieru," spresnil Posluch.   

Podľa neho ich 35-ročný Žilinčan zavraždil, lebo sa stali nepohodlnými svedkami jeho nezákonných obchodov. Posluch pripustil, že údajný vrah mal aj
pomocníka. Zatiaľ však jeho meno neprezradil.    

Špeciálny súd predvlani štvorici obžalovaných v kauze kyselinárskych vrážd vymeral okrem doživotia tresty vo výške sedem, 14 a 25 rokov.

Štyria muži podľa obžaloby pripravili na prelome rokov 2000 a 2001 o život najmenej troch mužov, ktorí vystupovali ako takzvané biele kone v ich podvodných obchodoch. Mŕtve telá vraj potom nechali rozpustiť v kyseline sírovej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy