Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kašický si uctil pamiatku vojakov leteckého nešťastia
Zdielať na

Kašický si uctil pamiatku vojakov leteckého nešťastia

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Vence k pamätníkom položil aj Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil pád lietadla v januári 2006

Minister obrany František Kašický, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Ľubomír Bulík a poslanci NR SR si dnes v Kosove uctili pamiatku vojakov, ktorí zahynuli pri návrate z misie KFOR v januári 2006.

Vence k pamätníku na veliteľstve KFOR v Prištine na základni v Šajkovaci položil aj Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil pád lietadla neďaleko maďarskej obce Hejce. Mám zmiešané pocity, uviedol pre médiá Farkaš s tým, že v Kosove strávil veľa času s ľuďmi, ktorí už nie sú medzi nami. Na druhej strane však v terajšej rotácii pôsobia vojaci z Levíc, kde má veľa kamarátov.

"Tie pocity sú radostné aj smutné,"dodal. Farkaš dnes po prvý raz od nehody letel. Podľa vlastný slov sa trošku bál, s úsmevom však dodal, že "gate meniť nemusel."

Bližšie o osobných pocitoch hovoriť nechcel. Jeho manželka Michaela je rada, že mohla dnes prísť do Kosova uctiť si pamiatku vojakov. Pomník, ktorý doteraz poznala len z fotografií, videla po prvý raz. Nehoda z pred takmer dvoch rokov podľa nej zmenila aj ich rodinný život. Vážime si jeden druhého viac, dodala.

Zdielať na

Najčítanejšie správy