Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na východe zadržali osem utečencov
Zdielať na

Na východe zadržali osem utečencov

Zdroj: Lian Xiao/ilustračné

Jedna šesťčlenná skupinka sa skladala z jedného dospelého, ktorý má zákaz vstupu na naše územie do roku 2010, a piatich maloletých.

V areáli železničnej stanice Maťovce v Michalovskom okrese zadržali v pondelok predpoludním príslušníci hraničnej kontroly šesť Pakistancov (jedného dospelého a päť maloletých).

Cudzinci skoro ráno nedovolene prekročili ukrajinsko-slovenské hranice. Najstaršieho zo skupinky ešte v júni administratívne zo Slovenska vyhostili a až do roku 2010 má zákaz vstupu na naše územie.

Ako informovala Vladimíra Hrebeňáková z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra, muž sa dopustil prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a do ďalšieho rozhodnutia je v policajnej cele v Sobranciach. Maloletých utečencov si prevzala pracovníčka Úradu práce a sociálnych vecí a budú umiestnení v detskom domove Trenčín - Horné Orechové .

V pondelok zadržali utečencov aj v lese v katastri obce Kalná v okrese Snina. Dvoch utečencov z Moldavska si v rámci readmisnej dohody prevzala ukrajinská strana. Obaja cudzinci dostali zákaz vstupu na Slovensko do roku 2010.

Zdielať na

Najčítanejšie správy