Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opozícia robí cirkus, chce zakryť úspechy vlády
Zdielať na

Opozícia robí cirkus, chce zakryť úspechy vlády

Zdroj: TV JOJ

Premiér Robert Fico tvrdí, že opozíciu trápi 450 koreňov v jeho vinici a podstatné veci jej unikajú

Premiér Robert Fico si myslí, že opozícia chce zvolaním mimoriadnej schôdze o vyslovení nedôvery vláde zakryť úspechy vlády. Podľa neho opozícia robí zbytočný cirkus, je v kúte a nemá, čo ponúknuť, preto vyťahuje špinavosti a klamstvá.

"Jediným cieľom tohto cirkusu je zakryť, že vláda je úspešná," povedal Fico novinárom po rokovaní parlamentného výboru pre európske záležitosti.

Spomenul pritom vstup Slovenska do schengenu a prípravy na zavedenie eura. "Pre opozíciu je dôležitejších 450 koreňov v mojom vinohrade," dodal predseda vlády.

Fico rešpektuje právo opozície iniciovať takúto schôdzu. Je pripravený rokovať kedykoľvek, v akúkoľvek dennú či nočnú hodinu. Podľa neho zvolanie netreba odkladať na budúci týždeň. Odmietol kritiku opozície, že chce mať schôdzu čo najrýchlejšie za sebou, aby mohol prísť na stranícky snem Smeru-SD v sobotu ako "totálny víťaz".

"Je to právo opozície, keď chce mať mimoriadnu schôdzu, nech ju má, my tam prídeme, budeme normálne odpovedať na otázky, budeme sa, samozrejme, brániť, ale je to smiešne, je to rekord do Guinessovej knihy rekordov, organizovať v priebehu 24 hodín dve úplne rovnaké schôdze," povedal Fico s tým, že v utorok vláda získala dôveru takmer ústavnou väčšinou.

Hlasovanie o budúcoročnom štátnom rozpočte bolo spojené s hlasovaním o dôvere vláde. Vláda získala podporu 85 koaličných poslancov.

Návrh na Ficovo odvolanie v stredu odovzdal v parlamentnej podateľni predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Podľa neho na schôdzi by mal premiér Robert Fico vysvetliť okolnosti, ktoré sa udiali na pozemkovom fonde. Dzurinda si myslí, že predsedu vlády kauza diskvalifikovala a stal sa nedôveryhodným pre výkon premiérskej funkcie.

Súčasnej vládnej koalícii vyčíta, že nerobí politiku v prospech ľudí, ale kšefty, ktoré ju držia pokope. Predseda parlamentu Pavol Paška oznámil, že mimoriadna schôdza sa začne dnes o 19:00.

Zdielať na

Najčítanejšie správy