Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Údajného objednávateľa vraždy Kubašiaka súd pustil z väzby
Zdielať na

Údajného objednávateľa vraždy Kubašiaka súd pustil z väzby

Zdroj: Soon/ilustračné

Podnikateľa Igora Šajgala, obvineného z objednávky vraždy svojho obchodného partnera Jána Kubašiaka, súd prikázal prepustiť z väzby.

Podnikateľa Igora Šajgala, obvineného z objednávky vraždy svojho obchodného partnera Jána Kubašiaka, súd prikázal prepustiť z väzby. Rozhodol o tom Krajský súd v Banskej Bystrici, ktorý posudzoval Šajgalovu sťažnosť proti verdiktu prvostupňového súdu. Súd uznal, že pretrváva možnosť úteku obvineného, jeho pobyt na slobode budú preto kontrolovať úrady. ČTK to dnes povedala hovorkyňa súdu Silvia Rúfusová.
    

"Podľa krajského súdu Šajgal už nemôže ovplyvňovať svedkov, ani pokračovať v trestnej činnosti," povedal Rúfusová.

Šajgal sa však bude musieť pravidelne hlásiť a súd mu podľa hovorkyne nariadil aj iné povinnosti, ktoré majú zabrániť jeho prípadnému úteku. Obvinenému podnikateľovi hrozí v prípade odsúdenia až 25 rokov väzenia alebo doživotie.
    

Podľa portálu TNky.sk tak sudca vyhovel sťažnosti Šajgalovho advokáta proti rozhodnutiu okresného súdu o predĺžení väzby jeho klienta.
    

Motívom vraždy, ktorú spáchali v novembri minulého roku traja bývalí policajti údajne za milión korún, mal byť spor o majetok a získanie dokladov z Kubašiakovho podnikania. Kubašiak bol vyšetrovaný v prípade nelegálneho obchodu s naftou.

TV JOJ


    

Vražda z novembra minulého roka pritiahla pozornosť verejnosti pre niekoľkodňovú policajnú akciu na zadržanie páchateľov a odhalenú kriminalitu vo vnútri polície.

Súdy už odsúdili za účasť na lúpežnom prepadnutí Kubašiakovho domu vtedy aktívneho policajta Juraja Roszíka na osem a pol roka väzenia, o rok nižší trest dostal ďalší expolicajt Róbert Červeňan. Hlavného podozrivého z vraždy, Róberta Petluša, poslal na 25 rokov do väzenia. Petluš sa však proti rozsudku odvolal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy