Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Päťmiliónový podvod v obchodnej spoločnosti
Zdielať na

Päťmiliónový podvod v obchodnej spoločnosti

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Klientov ubezpečovali pracovníci spoločnosti, ktorej predsedal obvinený, o ručení garančného fondu za ich vklady aj napriek tomu, že spoločnosť nevykazovala také výsledky, ktoré by to mohli zabezpečiť.

Vyše stovky oklamaných klientov a škodu za viac ako päť miliónov korún má na svedomí 50-ročný Ján B. z Košíc. Obvinený sa dopustil podvodu ako podpredseda a neskôr predseda predstavenstva spoločnosti, ktorá obchodovala s cennými papiermi, poskytovala pôžičky, skupovala a predávala pohľadávky, prenajímala a predávala nehnuteľnosti.

Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa hovorcu Prezídia PZ Andrea Polačiková, v pobočkách spoločnosti v Bratislave, Košiciach, Prešove a Tvrdošíne prijímali finančné prostriedky od ľudí na dobu od 3 mesiacov do 5 rokov a sľubovali zhodnotenie vkladov od 5,5 do 15 percent, prípadne päťpercentný bonus navyše.

Klientov ubezpečovali o ručení garančného fondu za ich vklady aj napriek tomu, že spoločnosť nevykazovala také výsledky, ktoré by to mohli zabezpečiť. Záväzky uhrádzali prevažne z novoprijatých vkladov a neskôr ich prestali vyplácať úplne. Ako dôvod udávali zmeny v riadiacich orgánoch spoločnosti, ktoré sa však nestali.

Jedinou osobou, ktorá bola oprávnená konať a podpisovať za spoločnosť, bol podľa polície práve Ján B. Ten za mrežami môže stráviť 5 až 12 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy