Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovákov podľa Slotu nezaujímajú roztržky medzi politikmi
Zdielať na

Slovákov podľa Slotu nezaujímajú roztržky medzi politikmi

Zdroj: SITA/Dušan Hein

"Malý krpatý Dzurinda ma urazil, keď povedal na kameru, že som výpalník, " uviedol v diskusii Slota

Ľudí na Slovensku nezaujíma, či sa Slota poháda s Mečiarom, zaujíma ich, či majú čo jesť a z čoho žiť, uviedol v dnešnej diskusnej relácii O päť minút 12 Slovenskej televízie (STV) predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota. Partner v diskusii, predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Pavol Hrušovský, ho upozornil, že je dôležité správať sa slušne, prijímať dobré rozhodnutia a uvedomovať si dosah svojho správania na celkový imidž krajiny.

Slota je spokojný s tým, aké názory prezentoval v súvislosti s Maďarskou gardou a súčasným stavom slovensko-maďarských vzťahov minister zahraničných vecí Ján Kubiš. Uviedol, že do Maďarskej gardy sa hlási 150 slovenských občanov.

Hrušovský navrhol zistiť, o koho konkrétne ide a dodal, že gardu síce odsudzuje, ale hrozbu pre Slovensko v nej nevidí. V súvislosti s deklaráciou o černovskej tragédii Hrušovský uviedol, že prešiel návrh, ktorý zodpovedá duchu 21. storočia. Problémy v slovensko-maďarských vzťahoch sa podľa predsedu KDH nedajú vyriešiť na straníckej úrovni, ale medzivládnej.

"Malý krpatý Dzurinda ma urazil, keď povedal na kameru, že som výpalník, " uviedol v diskusii Slota a dodal, že "je to terajšia opozícia, kto osem rokov vypaľoval túto republiku."

Hrušovského Slota prekvapil, keď pri schvaľovaní zákona o zdravotných poisťovniach, keď "dal prednosť koalícii pred vlastným presvedčením."

Súčasná koalícia podľa Hrušovského nevie vládnuť a znižuje autoritu parlamentnej demokracie. Slota argumentuje, že koalícia nie je homogénny celok a bolo by zlé, keby jej strany mali na všetko rovnaký názor. Priznal, že s predsedom parlamentu Pavlom Paškom si nesadli, ale s Robertom Ficom má nadštandardne dobré vzťahy.

V súvislosti s prezidentskými voľbami v roku 2009 Slota uviedol, že koaličná rada k návrhu spoločného kandidáta zatiaľ nezasadla. Na otázku, či by mal problém s tým, keby sa prezidentským kandidátom stal Hrušovský, povedal, že by s tým osobne žiadny problém nemal, ale z objektívneho hľadiska vidí takúto alternatívu za nereálnu.

Predseda KDH pripomenul, že opozícia svojho spoločného kandidáta už hľadá, ale zdôraznil, že zverejnenie mien, o ktorých sa diskutuje, by bolo porušením dohody, ktorú opozícia v tejto súvislosti prijala.

Zdielať na

Najčítanejšie správy