Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mečiar: S Ficom som si to vybavil
Zdielať na

Mečiar: S Ficom som si to vybavil

Vladimír Mečiar popiera, že by sa mu premiér Fico odvážil otvorene vyhrážať predčasnými voľbami, ale poslankyni Kramplovej to vrak jeden poslanec Smeru povedal. Mikulášovi Dzurindovi Mečiar odkázal, že zostal malým, takže nedovidí, kam vidia normálny ľudia. VIDEO: Mečiarove vyjadrenia v relácii De Facto

„Nikto sa mi nevyhrážal a ani by si to nedovolil,“ vyhlásil včera v relácii TV JOJ De Facto šéf ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Reagoval tak na otázku moderátora Daniela Krajcera, či mu premiér pohrozil predčasnými voľbami pred hlasovaním o zmenách vo fungovaní zdravotných poisťovní.

V. Mečiar pripustil, že takáto vyhrážka v parlamente padla, ale údajne to povedal „jeden poslanec Smeru našej ústrednej tajomníčke“. Tou je Mečiarova poslanecká kolegyňa Zdenka Kramplová. Šéfovi ĽS-HZDS to však premiér pri osobnom stretnutí nezopakoval. „S ním som si to vybavil,“ dodal s úsmevom V. Mečiar.

Na margo vyjadrení Mikuláša Dzurindu, že hnutie „predalo lekárov a Urbániho“ za výhody, len „sa ešte neurčila presná cena“, reagoval Vladimír Mečiar konštatovaním, že „zo žabomyšej perspektívy nemôže Dzurinda vidieť, kam normálni ľudia“. Líder opozície vraj ani vo vláde, ani teraz nevyrástol ani o centimeter. Na otázku D. Krajcera však odmietol, že by takéto Dzurindove výroky znamenali nemožnosť prípadnej spolupráce ĽS-HZDS a SDKÚ-DS v budúcnosti.

Ohľadom novely zákona o zdravotnom poistení však V. Mečiar upozornil, že za významný pokrok považuje fakt, že od Smeru dostal ubezpečenie, že existencia viacerých zdravotných poisťovní nie je ohrozená. „Poisťovne môžu byť pokojné,“ skonštatoval Mečiar.

Zdielať na

Najčítanejšie správy