Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Týrajú chlapca priamo v škole
Zdielať na

Týrajú chlapca priamo v škole

Na Kysuciach sme odhalili prípad neľudského šikanovania malého a navyše autistického chlapca. VIDEO: ako konkrétne mu chlapci ubližujú, rozpráva on a jeho otec

Nesluša je malá dedinka hneď vedľa Kysuckého Nového Mesta. Hovorí sa, že morálka na vidieku je iná, lebo tam sa všetci poznajú. Iba 10-ročný Mirko však na tamojšej škole prežíva muky. Otec hovorí, že dostáva poznámky za zlé správanie sa. Teraz však vyšlo najavo, že podľa všetkého vystrája zo strachu pred chlapcami, ktorí ho šikanujú.

Rodičia sa o týraní ich syna dozvedeli až vo chvíli, keď mu jeden spolužiak zahasil horiacu cigaretu na ruke. „Jeden ma držal, druhý fajčil a tou horúcou stranou cigarety má pálil,“ vysvetľuje ticho Mirko. Také niečo mu vraj urobili prvý krát, ale pravidelne ho bijú a nútia robiť nepríjemné veci, aby sa mu potom smiali.

Policajti už vypočuli násilníkov, ktorí tvrdia, že si len vybavovali staré účty. Nikto z nich však nevie dokázať, že im Mirko takto či podobne ublížil. Naopak, jeho spolužiačka prezradila, že ho šikanujú úplne bežne. Na tom istom poschodí susedia s vyššími ročníkmi a chlapci z týchto tried vraj pravidelne chodia počas prestávok do piatackej, vytiahnu Mirka na chodbu a tam mu ubližujú a týrajú ho.


K tomu, že doteraz mlčal prispeli s najväčšou pravdepodobnosťou jeho autistické sklony. Otec si už dlhší čas všímal, že so synom sa niečo deje, ten mu však až doteraz nechcel nič povedať. Aj počas rozhovoru s reportérkou TV JOJ Ivetou Marešovou bol skôr mlčanlivý a utiahnutý do seba.

Zdielať na

Najčítanejšie správy