Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Nízkych Tatrách zhorela horská chata
Zdielať na

V Nízkych Tatrách zhorela horská chata

V plameňoch je najvyššie položená horská chata Koliesko. Domáci hasiči si nevedeli dať rady a tak prišli ďalšie posily až z Ružomberku. Situáciu komplikuje silný vietor.

Približne o pol dvanástej zalarmovali chatári z Nízkych Tatier hasičov, aby rýchlo zasiahli proti požiaru chaty Koliesko.

Ide o najvyššie položenú horskú chatu v tomto pohorí. Jej majitelia boli v tom čase na Donovaloch, oheň si všimli susedia. Momentálne je chata v plameňoch a vyzerá to tak, že sa ju nepodarí zachrániť.

Na miesto nešťastia okamžite prišli dve zamestnankyne, z ktorých jedna pracovala pre malý rodinný podnik neuveriteľných 20 rokov. Obe boli v tom čase v neďalekej Demänovej. Prví boli na mieste hasiči z Liptovského Mikuláša, po čase im prišli na pomoc ďalší z Liptovského Hrádku, ale ani to nestačilo a tak tam teraz zasahujú už aj ružomberskí hasiči. Situáciu im komplikuje pomerne silný vietor. Oheň je navyše v tesnej blízkosti lesa.

Chatárov nahnevalo, že hasiči mali ešte aj problémy s vodou. Vlani si tam nechali zaviesť hydranty do chát a stálo ich to asi 15 miliónov korún. Teraz sa však k vode nevedeli dostať, hydranty nefungovali. Vodárenská spoločnosť ich spustila až o pol tretej, čiže celé tri hodiny po tom, čo ľudia oheň nahlásili hasičom.

Reportérka TV JOJ Andrea Mužíková tvrdí, že plamene dosahujú až 15 metrovú výšku. Z požiaru sa navôkol šíri hustý, čierny a štipľavý dym. Zamestnankyne chaty Koliesko a susedia vbehli do chaty a zachraňovali aspoň osobné veci majiteľov: televízor, mikrovlnku, oblečenie, drobný nábytok.

Aktuálnu reportáž o udalosti si pozrite v Novinách TV JOJ o 19.30 a exluzívne zábery si môžete pozrieť teraz.

Zdielať na

Najčítanejšie správy