Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministerstvo práce chce odstraňovať diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie
Zdielať na

Ministerstvo práce chce odstraňovať diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie

Zdroj: Arsene/ilustračné

Zástupcovia Iniciatívy Inakosť po stretnutí ocenili pozitívny prístup ministerstva.

Tento záujem deklarovala štátna tajomníčka ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Emília Kršíková na stretnutí s predstaviteľmi Iniciatívy Inakosť. Počas rokovania boli identifikované oblasti, v ktorých môže ministerstvo práce aktívne prispieť k odstraňovaniu diskriminácie na základe sexuálnej orientácie.

Zástupcovia Iniciatívy Inakosť po stretnutí ocenili pozitívny prístup ministerstva a jeho pripravenosť participovať na odstraňovaní diskriminácie na základe sexuálnej orientácie.

"Išlo o prvé oficiálne rokovanie hnutia obhajujúceho práva gejov a lesieb s ministerstvom v histórii Slovenskej republiky, ktoré Iniciatíva Inakosť považuje za prelomenie bariéry v tejto oblasti," povedal pre Joj.sk predseda správnej rady Iniciatívy Inakosť Július Kolenič.

S ministerstvom budú podľa jeho slov pokračovať v spolupráci najmä v oblasti odstraňovania diskriminácie na základe sexuálnej orientácie v pracovnom práve.
Iniciatíva Inakosť očakáva, že v kontexte Európskeho roku rovnakých príležitostí pre všetkých 2007 - na ceste k spravodlivej spoločnosti, sa aj ostatné rezorty rovnako pozitívne a aktívne prihlásia k odstraňovaniu diskriminácie na základe sexuálnej orientácie v Slovenskej republike.

Hlavným poslaním Iniciatívy Inakosť je ochrana ľudských práv a základných slobôd občanov s homosexuálnou orientáciou a zastupovanie menšiny gejov a lesbických žien v Slovenskej republike. Iniciatíva Inakosť sa snaží o pozitívne zviditeľňovanie GLB menšiny ako rovnocennej súčasti slovenskej a európskej spoločnosti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy