Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
DZURINDA: Fico dostal od Mečiara facku
Zdielať na

DZURINDA: Fico dostal od Mečiara facku

Podľa Dzurindu ju dostal preto, že ho Mečiar usvedčil, že vláda je nekompetentná a jej počínanie absolútne nekoncepčné.

Výsledkom dohody Smeru-SD a ĽS-HZDS o podmienkach podpory vládneho návrhu novely zákona o sociálnom poistení je podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu to, že sa z pôvodného návrhu stalo úplné torzo a podstata tých ustanovení, ktoré mali priniesť dodatočné peniaze a zmierniť napätie v deficite verejného okruhu, pôjde von. Dzurinda to povedal na dnešnej tlačovej besede strany.

"Otázkou teda je, o čom ten zákon po prvom čítaní vlastne je," povedal Dzurinda. Robert Fico dnes podľa neho dostal poriadnu facku. "Dostal ju preto, že ho Mečiar usvedčil, že vláda je nekompetentná a jej počínanie absolútne nekoncepčné," dodal Dzurinda s tým, že je to ako by ministerke práce Viere Tomanovej bola vyslovená nedôvera. Podľa Dzurindu to vyzerá, že sa presadí taká novela zákona o sociálnom poistení, ktorá bude znamenať len zvýšenie rozpočtu Sociálnej poisťovne a "polepšia si Tomanovej kamaráti".

Fico chcel podľa Dzurindu šetriť na ucelených sociálnych skupinách, namiesto aby v súlade s predsavzatiami šetril na štátnych úradníkoch a verejných súťažiach. Aj Mečiarovo dnešné vystúpenie, v ktorom pripustil dočasné zníženie odvodov do druhého piliera, podľa Dzurindu ukázalo na naliehavosť úsilia, aby si vláda nemohla robiť z dôchodkovej reformy trhací kalendár, preto opozícia pripravuje petíciu. "Znižovanie percent do druhého piliera je absolútne neprijateľné, je to okrádanie ľudí a pôžička na budúcnosť, je to amorálne," povedal Dzurinda.

Súčasná vládna koalícia je len o obchodoch a dohodách, ktoré znamenajú vždy výhodu pre niektorú z politických strán, povedal predseda kresťanských demokratov Pavol Hrušovský. "Vladimír Mečiar to dnes geniálne predviedol, keď akoby s podmienečným hlasovaním súhlasil s návrhom zákona a nechal si väčší čas na to, aby doslova vydieral svojich koaličných partnerov," povedal s tým, že toto j štýl vládnutia tejto koalície.

Zdielať na

Najčítanejšie správy