Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Viceprimátora Trenčína obvinili zo šikany, aktivisti sa obrátili na prezidenta
Zdielať na

Viceprimátora Trenčína obvinili zo šikany, aktivisti sa obrátili na prezidenta

BRATISLAVA/PRIEVIDZA / Zamestnankyne prievidzského tepelného hospodárstva už viac ako pol roka žiadajú úrady o pomoc a obrátili sa aj na súd. Viceprimátora Ľuboša Maxinu obvinili zo šikany na pracovisku. On tvrdí, že je nevinný a nielen na zamestnankyne, ale aj inšpektorát práce v Trenčíne podal trestné oznámenie. Obyvatelia Prievidze medzitým spísali za odvolanie viceprimátora petíciu a o pomoc žiadajú aj prezidenta Andreja Kisku.

Trestné oznámenie na viceprimátora podali dve zamestnankyne a o prešetrenie požiadali Inšpektorát práce v Trenčíne. Ten po vykonaní kontroly vydal protokol, kde dal zamestnankyniam za pravdu.

Obvineniam ale čelí aj samotný inšpektorát. Obvinil ho zas viceprimátor. "V súčasnosti sa preskúmava zákonnosť postupu na generálnej prokuratúre a zároveň na Krajskom súde v Trenčíne je podaná žaloba na preskúmanie zákonnosti protokolu," potvrdila Mgr. Iveta Miksová z Inšpektorátu práce v Trenčíne.

Šikanu je potvrdená

Obyvatelia Prievidze medzitým začali spisovať petíciu. Šikanovanie inšpektorát potvrdil a  podľa nich by tak viceprimátor mal byť odvolaný.   Vycestovali aj do Bratislavy. Primátorka vraj ich žiadosť ignoruje.

"Kancelária prezidenta sa týmto prípadom v minulosti zaoberala a požiadala primátorku Prievidze o stanovisko. Odpoveď z kancelárie primátorky bola, že sa pokúsila s dotknutými osobami stretnúť. Žiaľ, neúspešne. Petíciou sa bude kancelária prezidenta zaoberať," vyjadril sa prezidentov hovorca Roman Krpelan.

"Vec majú v rukách iné orgány a pokiaľ oni nerozhodnú, my nebudeme vyvodzovať žiadnu zodpovednosť," potvrdil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. "Vec je v štádiu preskúmania," uzavrela hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Andrea Predajňová.

Ešte v januári tohto roka sa zamestnankyne prievidzského tepelného hospodárstva postavili pred kamery a svojho šéfa obvinili zo šikany. "Od roku 2011 do roku 2013 ma šikanoval. Stále mal nejaké pripomienky," hovorí jedna zo zamestnankýň. "Prejavoval sa verbálnymi útokmi. Najprv krikom, potom prišli na rad vyhrážky," dodala ďalšia.

Viceprimátor to odmieta

"Ja rozhodne popieram žeby som sa niečoho takého dopustil. Budem sa brániť v civilnom procese, ale aj v trestnej rovine," obhajoval sa vtedy viceprimátor mesta.

Najčítanejšie správy