Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obvinili kapitána lode, ktorá narazila do mosta v Bratislave
Zdielať na

Obvinili kapitána lode, ktorá narazila do mosta v Bratislave

BRATISLAVA / Polícia už pozná vinníka nehody švajčiarskej výletnej lode. Plavidlo 22. mája míňalo piliere Starého Mosta a smerovalo do bratislavského prístavu. Silný prúd vody ho ale nečakane stočil, stiahol a telo vzpriečenej lode kolmo narazilo do piliera. Pri nehode sa vtedy zranilo až 5 ľudí. Najvážnejšie španielsky dôchodca, ktorý si pri páde z postele zlomil panvu.

Švajčiarska loď nabúrala do jedného z pilierov Starého Mosta, ktorý na jar rozoberali robotníci kvôli rekonštrukcii a prestavbe. Výletná loď, na ktorej sa plavilo asi 70 dôchodcov zo Španielska a 30 členov posádky, smerovala  z Budapešti do Bratislavy.

Polícia po mesiacoch vyšetrovania v týchto dňoch obvinila druhého bulharského kapitána lode z prečinu všeobecného ohrozenia. Štyridsaťdeväťročnému mužovi hrozí trest na dva až päť rokov po dokázaní viny.

Spôsobená škoda

Obvinený Petko podľa šetrenia polície  spôsobil  nehodu, v dôsledku čoho sa  zranilo päť španielskych turistov, ktorí namiesto jednodňového výletu BA skončili v slovenskej nemocnici. Známa je už aj škoda spôsobená nehodou osobnej lode. Znalci ju vyčíslili na  61 000 €.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy