Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Diaľnica do Košíc bude hotová v roku 2019
Zdielať na

Diaľnica do Košíc bude hotová v roku 2019

BRATISLAVA / Prepojenie západného a východného Slovenska by malo byť dokončené v roku 2019. Takýto termín dostavby diaľnice D1 z Bratislavy do Košíc odhaduje minister dopravy Ján Počiatek.

"Od Hričovského podhradia až po Turany sa už všetky úseky realizujú a tým pádom vieme, že by mali byť hotové do roku 2019. Čiže to je rozuzlenie celého príbehu D1, ktorý sa tu ťahá dlhé roky," povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek (Smer-SD).

Uviedol to v súvislosti s minulotýždňovým poklepaním základného kameňa diaľničného tunela Višňové pri Žiline. Základný kameň poklepávali už trikrát. Naposledy premiér Fico v roku 2010 s tým, že už v polovici roka 2014 mal byť tunel sprejazdnený.

Pozrite si štvrtkovú reportáž Ivety Marešovej:

Hrozia pokuty

Podľa Počiatka je toto poklepanie posledným. "Tentoraz už máme zmluvu so zhotoviteľom, bude odovzdané stanovisko a začne sa stavať," uviedol Počiatek.

Minister dopravy verí, že tentoraz sa už výstavba podarí, pretože existujú už reálne zmluvy s podmienkami, a ak nebude zhotoviteľ plniť plán načas, hrozia mu sankcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy