Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Muž (19) chcel vytiahnuť doklady, spadol do studne
Zdielať na

Muž (19) chcel vytiahnuť doklady, spadol do studne

MICHALOVCE / Nedeľné popoludnie sa pre 19-ročného mladíka z Michaloviec mohlo skončiť tragédiou. Skupinka kamarátov sa vracala z futbalu, keď zrazu jeden z nich spadol do otvorenej studne. Mladý muž však zostal po páde úplne paralyzovaný a tak sa sám von dostať nevedel.

Malá nepozornosť

Mladého muža, ktorý spadol do studne ratovali hasiči a záchranári. Do studne mu totiž spadli osobné doklady. Chcel sa po nich načiahnuť, no zrazu sa na dne ocitol aj on sám. "Zišiel dole po rúre, ale namočil sa do studenej vody a nevedel sa dostať sám hore," opísal situáciu veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach Ján Kalanin.

Jeho kamaráti začuli hlasné a zúfalé výkriky o pomoc. Okamžite sa k nemu rozbehli, no ani im sa ho vytiahnuť nepodarilo. "Skúšali sme mu poskytnúť prvú pomoc, ale nedalo sa, lebo mal všetko stŕpnuté," povedal kamarát mladého muža.

Chlapec bol podchladený

"Pomocou trojnožky a lana sme ho rýchlo vytiahli von. Údajne bol vo vode asi pol hodinu," objasnil Kalanin. Chlapec sa po vytiahnutí triasol od zimy. Záchranári ho preto zabalili do deky a na zohriatie mu dali teplý čaj. Z hrozivého zážitku ale nakoniec vyviazol síce podchladený, no len s niekoľkými odreninami. "Muž utrpel ľahké zranenia. Po ošetrení sme ho transportovali na traumatologické oddelenie do michalovskej nemocnice," oznámila hovorkyňa košickej záchranky Andrea Kočišová.

Súvisiace články