Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Milan Melník (75)
Zdielať na

KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Milan Melník (75)

BRATISLAVA / O post hlavy štátu sa v marcových prezidentských voľbách bude uchádzať 14 kandidátov, čo je rekordný počet. V roku 2009 v prezidentských voľbách kandidovalo sedem osobností, v roku 2004 dvanásť a v roku 1999 desať uchádzačov. O úrad prezidenta sa uchádza Milan Melník.

Milan Melník - občiansky kandidát s podporou ĽS-HZDS

Prof. RNDr. Milan Melník, DrSc., sa narodil 9. mája 1938 v Košickej Novej Vsi. Vyštudoval anorganickú chémiu na Chemickotechnologickej fakulte STU v Bratislave a stal sa svetovo uznávanou vedeckou osobnosťou, ktorá je považovaná za zakladateľa bioanorganickej chémie v bývalej ČSSR a na Slovensku.

V roku 2005 získal zápis do svetovej encyklopédie ako vedecká osobnosť sveta, patrí medzi najcitovanejších slovenských autorov. V súčasnosti pôsobí na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave a prednáša tiež na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnych vecí sv. Alžbety v Bratislave.

Milan Melník nebol členom žiadnej politickej strany. V prezidentských voľbách v roku 2009 kandidoval ako občiansky kandidát s podporou ĽS-HZDS. V prezidentských voľbách 2014 kandiduje ako občiansky kandidát. 

Všetko na jednom mieste. Prezidentské voľby ONLINE nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy