Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
POSLEDNÝ PRIESKUM. Procházka sa doťahuje na Kisku
Zdielať na

POSLEDNÝ PRIESKUM. Procházka sa doťahuje na Kisku

BRATISLAVA / Zajtra ráno o siedmej sa začne moratórium pred sobotňajšími prezidentskými voľbami. Dnes sa teda musí skončiť kampaň a je to aj posledný deň na zverejňovanie výsledkov prieskumov verejnej mienky. Rozdiely medzi kandidátmi už nie sú také priepastné, práve naopak.

Fico by získal 36,8 % hlasov

Telefonický prieskum spoločnosti eCall Slovakia sa začal 8. marca o 10:00 hod. a skončil 11. marca o 13:00 hod. Opýtaných bolo celkom 1 978 respondentov. Podľa výsledkov prieskumu by sa víťazom prvého kola prezidentských volieb stal premiér a kandidát strany Smer Robert Fico so ziskom 36,8 percenta.

Do druhého kola by s víťazom pravdepodobne postúpil nezávislý kandidát na prezidenta Andrej Kiska s 20,8 percentami hlasov respondentov. Na treťom mieste by skončil Radoslav Procházka s celkovým ziskom 16,9 percenta hlasov od voličov, ktorí sú rozhodnutí sobotňajších volieb sa zúčastniť.

18 % nerozhodných voličov

Zo všetkých respondentov sa 54 percent vyjadrilo, že by voliť išlo. Naopak, k volebným urnám by sa neunúvalo 28 percent. Odpovedať nevedelo zo všetkých opýtaných 18 percent.

Súčasný premiér a kandidát na prezidenta Robert Fico je vo vedení, podľa výsledkov. "Fico jasne dominuje a potvrdzuje svoje referencie - môžeme vyhlásiť, že druhé kolo má isté," potvrdil Ľuboš Pajerský z eCall Slovakia.

S Ficom sa v druhom kole volieb o prezidentské kreslo môže ocitnúť niekto z dvojice kandidátov Kiska - Procházka. "Prieskum zachytil časť Kiskovej antikampane, televízne a rádiové debaty," dodal Pajerský.

Výsledky telefonického prieskumu

KandidátPercentá
Robert Fico36,8 %
Andrej Kiska20,8 %
Radoslav Procházka16,9 %
Milan Kňažko8,7 %
Gyula Bárdos4,2 %
Pavol Hrušovský3,2 %
Helena Mezenská2,4 %
Ján Čarnogurský2,0 %
Jozef Šimko1,3 %
Jozef Behýl1,2 %
Viliam Fischer1,0 %
Milan Melník> 1,0 %
Ján Jurišta> 1,0 %
Stanislav Martinčko> 1,0 %

zdroj: SITA, eCall Slovakia

 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

noviny.sk/sita

Súvisiace články